Home > Multi day adventure > Paardrijden in IJsland

Paardrijden in IJsland

Verken je IJsland liever niet met de auto, te voet of met de fiets, dan is er nog een optie: te paard! Paardrijden is een originele manier om de IJslandse natuur op alternatieve wijze te ontdekken. Bovendien is het IJslandse paard een bijzonder paardenras bekend om zijn speciale gangen. IJslandse paarden zijn één van de enigste paardenrassen ter wereld die naast de basisgangen stap, draf en galop ook de tölt beheersen. Tölt is een speciale snelle stapbeweging waarbij je gemakkelijk in het zadel blijft zitten, ideaal dus voor onervaren ruiters. Daarnaast hebben IJslandse paarden ook een opvallend zachtaardig en nieuwsgierig karakter dat in groot contrast staat met de harde levensomstandigheden waarin ze vooral in de winter dienen te overleven. Ze leven heel het jaar door buiten en weerstaan temperaturen die ver onder het vriespunt gaan. Het IJslandse paard werd in het Vikingtijdperk geïmporteerd vanuit Noorwegen en Schotland en wordt sindsdien raszuiver gefokt. Het zijn trouwens officieel geen paarden maar pony’s aangezien ze vrij klein en compact zijn.

Het IJslandse paard is dus een uniek ras dat veel paardenliefhebbers van over heel de wereld aantrekt. Ook wij verwerken vaak paardrijtochtjes in een selfdrive rondreis voor onze reizigers. We werken samen met manèges over het hele land en kunnen dus op heel wat locaties een tochtje inplannen. Meer info over onze korte paardrijtochten vind je hier.

Heel wat manèges waar we mee samenwerken bieden ook meerdaagse begeleide paardrijtochten aan. Aangezien je meerdere uren in het zadel zit zijn deze tours enkel geschikt voor meer gevorderde ruiters. We zijn vooral fan van de paardrijvakanties in regio’s waar je met de wagen niet gemakkelijk geraakt, zoals bijvoorbeeld de onbewoonde IJslandse highlands. Niets zo leuk als te paard volledig van het pad afwijken en het onbewoonde binnenland intrekken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en wij kunnen in alle regio’s meerdaagse tours boeken. Graag geven we jullie hieronder alvast onze favoriete tour mee: Landmannalaugar on horseback! Geïnteresseerd in andere regio’s? Contacteer ons voor de mogelijkheden!