Ik heb iets met IJsland. Al sinds ik er in 2005 voor het eerst voet aan wal zette, wist het land mij te verleiden met een mysterieuze aantrekkingskracht die ik totnogtoe in geen enkel ander land ter wereld heb teruggevonden. De intense natuurpracht in combinatie met de unieke eilandcultuur, de IJslandse muziek in perfecte harmonie met de extreme natuurfenomenen, de fantasie-prikkelende saga’s en volksverhalen, het typisch IJslandse gevoel voor humor, de internationale uitstraling van Reykjavik (ondanks de kleinschaligheid ervan), de immer relaxte locals, enz. IJsland staat voor avontuur, vrijheid en een gevoel van oneindigheid dat mij blijft fascineren. Niet voor niets keer ik er jaar na jaar terug en blijf ik er boeiende ontmoetingen, ervaringen en inzichten verzamelen.

IJsland staat voor avontuur, vrijheid en een gevoel van oneindigheid dat mij blijft fascineren.

Na enkele jaren als IJslandspecialist te hebben gewerkt voor reisorganisaties in België én in IJsland, ben ik van start gegaan met Modern Vikings, een reiskantoor dat zich enkel en alleen richt op reizen naar IJsland en daarmee een unicum is in België. In 2015 woonde en werkte ik een aantal maanden in Reykjavík en diepte ik mijn kennis over het land nog verder uit. Dankzij mijn uitgebreide kennis en expertise en mijn contacten ter plaatse kan ik je nu een uniek gamma IJslandreizen aanbieden dat méér biedt dan enkel de klassieke rondreizen langs de ringweg. IJsland is namelijk niet alleen een roadtripbestemming met een adembenemende natuur. Meer dan ooit is het tegenwoordig een culinaire hotspot, een walhalla voor muziekfanaten, en de ultieme bestemming voor onthaasting, wellness, intense natuurbeleving en avontuur. Kortom, IJsland is niet alleen zien, je moet het ook beleven.

De rondreizen en themareizen die Modern Vikings aanbiedt zijn enerzijds kant-en klare trips die als vast pakket kunnen geboekt worden. Maar daarnaast werken we graag volledig op maat à la carte reizen uit in functie van je wensen en behoeften. Ook bedrijven en verenigingen kunnen bij ons terecht voor unieke incentives.

Meer dan ooit is het tegenwoordig een culinaire hotspot, een walhalla voor muziekfanaten, en de ultieme bestemming voor onthaasting, wellness, intense natuurbeleving en avontuur.

Modern Vikings probeert zoveel mogelijk de principes van duurzaamheid en kleinschaligheid te respecteren. Concreet houdt dit in dat er enkel samengewerkt wordt met lokale leveranciers die kwaliteit boven kwantiteit stellen en commerciële belangen NIET laten primeren boven respect voor natuur en cultuur. De IJslandse natuur is bijzonder kwetsbaar en staat onder druk van de immense toeristische groei die het land de laatste jaren ervaart. Het is moeilijk hierin een evenwicht te vinden maar we proberen trouw te blijven aan een aantal principes. Zo stellen we graag verblijfslocaties voor buiten de platgetreden toeristische paden, bieden we activiteiten en tours aan waarin culturele interactie met de locals centraal staat, en organiseren we onze begeleide reizen enkel in kleine groepjes.

We stellen graag verblijfslocaties voor buiten de platgetreden toeristische paden.

Je zal zien dat deze website een schat aan algemene informatie over IJsland bevat waaruit mijn passie voor het land moet blijken. Ook de blogpagina wordt af en toe upgedate met actuele nieuwsfeiten en weetjes over IJsland.

En waarom Modern Vikings? De IJslandse bevolking stamt rechtstreeks af van de Vikingen die zich vanaf 874 op het eiland gevestigd hebben. Met uitzondering van wat Ierse monniken woonde er toen nog niemand en was IJsland één ruige en woeste wildernis. Aangetrokken door verhalen van een onbewoond en nog door niemand geclaimd eiland staken de Vikingen vanuit Noorwegen de oceaan over om hun geluk in dat nieuwe land te gaan beproeven. Meer dan 1000 jaar later nemen we je graag mee naar dit land dat toen zo tot de verbeelding sprak. De Vikingen zijn reeds lang verdwenen, maar hun spirit leeft verder in de lokale cultuur en tradities.

Ik nodig je graag uit om IJsland als een hedendaagse Viking met dezelfde pioniersgeest en zin voor avontuur te ontdekken. Veel plezier met het doornemen van deze website en hopelijk mogen we je binnenkort als Modern Viking verwelkomen.

Tine Maenhout
Zaakvoerster, IJslandspecialiste en Modern Viking


Modern Vikings ondersteunt en onderschrijft The Icelandic Pledge, een online overeenkomst die IJslandreizigers aanmoedigt tot duurzaam en verantwoord toerisme.

Take the Icelandic pledge

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in jouw mailbox