Home > Fotografiereizen in IJsland

Fotografie in IJsland

Met zijn ruwheid en ongereptheid is IJsland een absolute topbestemming voor natuur- en landschapsfotografen, en dat in alle seizoenen! Het magisch gouden ochtendlicht over de witte sneeuwvlaktes en het noorderlicht in de winter, de gloed van de middernachtzon in de zomer, de dramatiek van de vulkanische landschappen en eindeloos desolate woestijnen, watervallen en gletsjers, de constant veranderende lichtinval, enz. Allemaal elementen die ervoor zorgen dat IJsland een immense aantrekkingskracht uitoefent op iedereen die graag met (landschaps)fotografie bezig is.

 

Fotografiereizen op maat voor fotoclubs & verenigingen

Interesse gewekt? Dan helpen wij je graag met de praktische organisatie van je fotografiereis in IJsland! Als IJslandspecialist kennen wij de mooiste hotspots en kunnen wij unieke fotografiereizen op maat uitwerken voor fotoclubs, verenigingen, of privégroepen. Ter plaatse werken wij samen met de bekroonde Belgische landschaps- en natuurfotograaf Jeroen Van Nieuwenhove die sinds 2016 in IJsland woont en werkt en de laatste jaren steeds meer internationale erkenning verwierf (bio hieronder). In samenspraak met Jeroen werken wij unieke reizen uit die volledig op maat aanpasbaar zijn in functie van je specifieke wensen. Zo adviseren wij je graag over het beste seizoen en de beste reisroute, en selecteren wij verblijfsaccommodaties in functie van het beschikbare budget. Je kan kiezen voor een reis met een of meerdere vaste uitvalsbasissen en focus op uitdieping van enkele specifieke regio’s, of voor een reis met meerdere verplaatsingen en focus op sightseeing. Ook fotografieworkshops van 1 dag behoren tot de mogelijkheden. Contacteer ons en je hoort snel van ons!

Jeroen Van Nieuwenhove

Jeroen reisde voor het eerst naar IJsland in 2012 en raakte meteen gefascineerd door de indrukwekkende natuur. Hij bleef er meermaals terugkeren en besloot in 2016 definitief te verhuizen en een nieuw leven in IJsland op te bouwen. Getriggerd door de ongerepte natuur besloot hij zich te gaan toeleggen op landschapsfotografie, en maakte hij een complete carrièreswitch van IT’er naar fotograaf en gids.

Zijn carrière kwam in een stroomversnelling terecht toen hij in 2021 vanop de eerste rij getuige was van de uitbarsting van de Fagradalsfjall vulkaan. Met 10 kilo fotomateriaal op de rug bezocht hij het kersverse landschap-in-wording maar liefst 44 keer en wist hij de uitbarsting op spectaculaire wijze op beeld vast te leggen. De beelden resulteerden uiteindelijk in de publicatie van zijn eerste boek New Earth, waarin hij aan de hand van tekst en beeld zijn persoonlijk verhaal vertelt over hoe hij deze unieke vulkaanuitbarsting heeft ervaren en gefotografeerd. Ondertussen heeft Jeroen enkele internationale prijzen in ontvangst mogen nemen en is de internationale belangstelling voor hem snel toegenomen.

Jeroen is naast fotograaf en gids ook gelicentieerd chauffeur. Hij neemt op onze fotografiereizen ook het transport voor zijn rekening en voert je mee naar de meest ongerepte locaties. Unieke reiservaringen gegarandeerd!

Check Jeroens website hier.
Check Jeroens Instagram hier.


Geïnspireerd? Meer weten? Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox