IJSLAND WAAROM?

IJsland is puur en onaangetast.

Geen enkel ander land in Europa valt met IJsland te vergelijken. IJsland is het land van vuur en ijs; een vulkanisch eiland in de Noord-Atlantische oceaan waar de natuurkrachten op hun extreemst zijn en waar je de natuur nog in al zijn intensiteit kunt ervaren. Overal getuigen dampende hot pots, borrelende modderpoelen en uitgestrekte lavavelden van de geothermische activiteit van het eiland. Voeg daar de gletsjers, de krachtige watervallen, en de eindeloze ijs-, steen- en sneeuwvlaktes aan toe en je krijgt buitenaards ogende natuurtaferelen met ongeziene natuurcontrasten. IJsland is een land dat je bij je nekvel grijpt en niet meer loslaat. De confrontatie met de oerkrachten van onze planeet creëert een gevoel van oneindigheid en nietigheid. Verslavend, zo blijkt, want de aantrekking is groot en velen blijven er regelmatig terugkeren.

 

IJsland is eigenzinnig.

De hoofdstad Reykjavík ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. Trendy en hip en met een nachtleven om u tegen te zeggen, zelfs onder een blakende middernachtzon. Het is maar één van de vele uitingen van de fascinerende eilandcultuur die dit land zo typeert.  

 

IJsland is hot!

Zelden is om IJsland zoveel te doen geweest in de media als de voorbije jaren. Waar de IJslanders voorheen vooral gelinkt werden aan frauduleuze bankiers of vulkanen met onuitspreekbare namen, verwierven ze in 2016 onverwacht faam als voetbalnatie dankzij hun glansprestatie op het Europees Kampioenschap voetbal (ze speelden zich internationaal in de kijker en schopten het tot in de kwartfinales). Hun onverzettelijke viking spirit wekte toen bij velen enige nieuwsgierigheid op naar dit kleine eilandstaatje in het hoge noorden.

De laatste jaren is ook het IJslands natuurschoon steeds meer beginnen circuleren op sociale media en is IJsland een echte bucketlist bestemming geworden. Het aantal bezoekers was al sinds de financiële crisis van 2008 gestaag aan het groeien, maar is vooral de laatste 5 jaar ferm de hoogte in gegaan. IJsland is nooit eerder zo betaalbaar en bereikbaar geweest. Velen grijpen dan ook hun kans om dit magisch natuurschoon op amper 3 uur vliegen van Brussel met eigen ogen te gaan zien en beleven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in jouw mailbox