IJSLAND WAAROM?

IJsland is puur en onaangetast.

Geen enkel ander land in Europa valt met IJsland te vergelijken. IJsland is het land van vuur en ijs; een vulkanisch eiland in de Noord-Atlantische oceaan waar de natuurkrachten op hun extreemst zijn en waar je de natuur nog in al zijn intensiteit kunt ervaren. Overal getuigen dampende hot pots, borrelende modderpoelen en uitgestrekte lavavelden van de geothermische activiteit van het eiland. Voeg daar de gletsjers, de krachtige watervallen, en de eindeloze ijs-, steen- en sneeuwvlaktes aan toe en je krijgt buitenaards ogende natuurtaferelen met ongeziene natuurcontrasten. IJsland is een land dat je bij je nekvel grijpt en niet meer loslaat. De confrontatie met de oerkrachten van onze planeet creëert een gevoel van oneindigheid en nietigheid. Verslavend, zo blijkt, want de aantrekking is groot en velen blijven er regelmatig terugkeren.

 

IJsland is eigenzinnig.

De hoofdstad Reykjavík ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. Trendy en hip en met een nachtleven om u tegen te zeggen, zelfs onder een blakende middernachtzon. Het is maar één van de vele uitingen van de fascinerende eilandcultuur die dit land zo typeert.  

 

IJsland is hot!

Zelden is om IJsland zoveel te doen geweest in de media als de voorbije maanden. Waar IJsland tot voor kort nog gelinkt werd aan frauduleuze bankiers of vulkanen met onmogelijk uit te spreken namen, heeft het land zich in 2016 in de kijker gespeeld op het internationale voetbaltoneel met hun glansprestatie op het EK 2016. De onverzettelijke viking spirit die ze daarbij getoond hebben lijkt bij velen nieuwsgierigheid te hebben opgewekt en duwt nu toeristenaantallen fors de hoogte in. Het aantal bezoekers was sinds de financiële crisis van 2008 en de daaropvolgende devaluatie van de IJslandse Kroon al gestaag aan het groeien, maar wat we nu meemaken is ongezien. IJsland is nooit eerder zo betaalbaar én bereikbaar geweest. Velen grijpen dan ook hun kans om dit magisch natuurschoon op amper 3 uur vliegen van Brussel te gaan zien en beleven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in jouw mailbox