Wil je graag op korte tijd een eerste indruk opdoen van IJsland en zijn indrukwekkende natuur? De hoofdstad Reykjavík is een ideale uitvalsbasis om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken. Veel van de typisch IJslandse bezienswaardigheden zoals de Golden Circle, de zuidkust, het Reykjanes schiereiland enz. zijn het hele jaar door perfect te bezoeken via begeleide daguitstappen vanuit Reykjavík. Hou er rekening mee dat dergelijke excursies heel populair zijn en de bussen wel eens vrij vol kunnen zitten, vooral in de zomer en tussen kerst en nieuw. Maar verder is dit zeker de ideale formule om de hoogtepunten van het land te zien zonder zelf te moeten rijden. Behalve busexcursies kunnen ook sportieve activiteiten gekozen worden. Populair zijn gletsjerwandelingen, sneeuwscootertochten, en paardrijtochten. Je kan vanuit Reykjavík ook op walvissafari gaan. Die excursies duren zo’n 3u en de kans om walvissen te zien is bijzonder groot, vooral in de zomer. Toch liever wat meer vrijheid? Huur dan een wagen en trek zelf op verkenning!  

Hieronder stellen we 2 mogelijke shortbreaks voor, telkens van 5 dagen. Deze zijn ook uiterst geschikt als stopover op doorreis naar de Verenigde Staten of Canada. Bij Icelandair betaal je voor een korte stopover op IJsland geen toeslagen op de vliegtickets! Het zou zonde zijn om hier niet van te profiteren.

Je kunt kiezen voor een verblijf van 4 nachten in Reykjavík met begeleide dagexcursies of met huurwagen (Reykjavík city break). Of een selfdrive formule met 2 nachten in Reykjavík en 2 nachten op het Zuid-IJslandse platteland (IJsland short break). Voor de eindejaarsperiode hebben we een aparte 6-daagse selfdrive rondreis samengesteld.  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in jouw mailbox