Home > Shortbreaks > Nieuwjaar in IJsland

Nieuwjaar in IJsland

IJsland in een notendop, mét vuurwerk

 • Geniet van alle hoogtepunten van de Golden Circle en de zuidkust
 • Ervaar een van de meest onvergetelijke vuurwerkfestijnen ter wereld
 • 6 dagen
 • 2 nachten in Reykjavík & 3 nachten op het IJslandse platteland
 • Keuze uit kamers met privésanitair of gedeeld sanitair
 • Accommodaties zijn steeds een mix van hotels, boerderijen, guesthouses en homestays
 • Rondreis met 4x4. Meer info over de huurwagens vind je hier.
Print Friendly, PDF & Email

Reisbeschrijving

Reykjavík is een van die steden in de wereld waar je één keer in je leven de overgang van oud naar nieuw moet meegemaakt hebben! Waarom? Er zijn zoveel redenen dat we er een speciale blogpost aan gewijd hebben! Licht en duisternis spelen een belangrijke rol in IJslandse tradities en gewoontes, en zo kan je op Oudejaar in Reykjavík getuige zijn van grote bonfires of vreugdevuren en een van de waanzinnigste vuurwerkspektakels ter wereld!

Deze korte selfdrive rondreis is een ideale eerste kennismaking met IJsland. Naast Reykjavík verken je verder ook de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Golden Circle regio en de zuidkust. Gezien de excursiebussen vanuit Reykjavík vrij vol zitten in de eindejaarsperiode, laten we jullie het land per huurwagen verkennen. Op die manier heb je alle flexibiliteit om de indrukwekkende natuur in alle vrijheid te ervaren.

DAG 1    28/12/23    Vlucht naar Keflavík – Hveragerði

Bij aankomst op de luchthaven haal je je huurwagen op en vertrek je richting Hveragerði, bekend van zijn vele geothermische serres. Wij sturen je niet via de ringweg maar via een mooie (en minder gekende) route die zich een weg slingert langs desolate bergketens, uitgestrekte moslandschappen, groenblauwe meren, indrukwekkende hetebronnengebieden, pittoreske vuurtorens en ruige rotskliffen. Indien gewenst kan je ook stoppen onderweg aan de Blue Lagoon, zowat het bekendste turquoiseblauwe natuurlijk verwarmde openluchtzwembad van IJsland en meteen ook één van de belangrijkste trekpleisters van het land.

Optionele activiteiten: Blue Lagoon

DAG 2    29/12/23    Golden Circle

‘s Morgens kan je een mooie wandeling maken door een vallei van stomende hot pots en er baden in een warmwaterrivier. Daarna rijd je verder naar de zogenaamde Golden Circle, de verzamelnaam voor de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: de spectaculaire waterval Gullfoss; het hetebronnenveld Geysir waar je de actieve geiser Strokkur aan het werk kunt zien; en het Þingvellir National Park, dat op de breuklijn ligt tussen Amerika en Europa en waar je letterlijk door een kloof kunt wandelen tussen de twee continenten.

Optionele activiteiten: paardrijden, sneeuwscootertocht op de Langjökull gletsjer

DAG 3    30/12/23    Zuidkust

Je reist verder naar de zuidkust die gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en een aantal mooie watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. Breng zeker een bezoekje aan de rotsklif van Dyrhólaey. Ga eventueel op zoek naar het ondertussen beroemd geworden vliegtuigwrak van Sólheimasandur, of wandel eens tot aan het mooist gelegen natuurlijk verwarmde openluchtzwembad van IJsland, verscholen in de bergen.

Optionele activiteiten: gletsjerwandeling op de Sólheimajökull gletsjer,  sneeuwscootertocht op de Mýrdalsjökull gletsjer

DAG 4    31/12/23    Oudejaar in Reykjavík!

Tijd dan om terug te rijden naar de hoofdstad Reykjavík. Je checkt in in een centraal gelegen hotel en trekt nadien de stad in om de gezellige eindejaarssfeer op te snuiven. Typisch voor noordelijk gelegen steden als Reykjavík zijn de vele lampjes waarmee de huizen worden verlicht en waarmee de donkere lange nachten gehuld worden in magische sferen.

’s Avonds maak je je op voor een van de grootste vuurwerkspektakels ter wereld. Rond 20u30 al worden de eerste vreugdevuren in de stad aangestoken, en nog voor middernacht beginnen uitzinnige IJslanders tonnen vuurwerk de lucht in te schieten. Een onvergetelijk spektakel dat je kan aanschouwen vanop een heuvel aan de rand van de stad, of eventueel tijdens een optionele havencruise (beschikbaarheid onder voorbehoud, meer info op aanvraag). Nadien wordt er verder gefeest en gezongen tot in de vroege uurtjes.

DAG 5    01/01/24    Reykjavík

Vandaag heb je een volledige dag om de hoofdstad verder te verkennen. Reykjavík heeft ondanks zijn kleinschaligheid een internationale uitstraling en is bekend om zijn muziekscene en zijn bruisend nachtleven. Ook voor shoppen en lekker eten ben je er aan het juiste adres want je vindt er opvallend veel kleine boetiekjes van lokale designers en veel gastronomische restaurants. Voeg daar nog de vele musea aan toe en je krijgt een opvallend veelzijdige stad. Ooit al eens in een geothermisch verwarmd openluchtzwembad vertoefd tijdens de koudste en donkerste dagen van het jaar? Reykjavík is de place to be hiervoor. Opvallend hoe de vele zwembaden in de stad dé ontmoetingsplek zijn voor jong en oud, en hoe ze dus een belangrijke rol vervullen in het sociale leven van de IJslanders.

DAG 6    02/01/24    Reykjavík – luchthaven van Keflavík

Vroeg in de ochtend rijd je terug naar de luchthaven, lever je de wagen af en neem je je retourvlucht naar Brussel of Amsterdam.

Prijzen per persoon

Kamers met privé sanitair

2 personen huurwagen type E2
tweepersoonskamer
3 personen huurwagen type E2
driepersoonskamer
4 personen huurwagen type E2
2x tweepersoonskamer
28/12/23 tem 02/01/24 € 1795  € 1650 € 1610

 

Single supplement op aanvraag.
Meer info over de huurwagens vind je hier.

Kamers met gedeeld sanitair

2 personen huurwagen type E2
tweepersoonskamer
3 personen huurwagen type E2
driepersoonskamer
4 personen huurwagen type E2
2x tweepersoonskamer
28/12/23 tem 02/01/24 € 1630  € 1505 € 1440

 

Single supplement op aanvraag.
Meer info over de huurwagens vind je hier.

Inbegrepen

 • Heen- en retourvlucht vanuit Brussel naar Keflavík in economy klasse inclusief luchthaventaksen (vertrek uit Amsterdam: prijzen op aanvraag)
 • 2 nachten in een charmant en centraal gelegen hotel in Reykjavík en 3 nachten in een hotel/guesthouse/boerderij op het Zuid-IJslandse platteland volgens de gekozen formule inclusief ontbijt
 • Huurwagen met pick up/drop off op de luchthaven in Keflavík, inclusief volledige verzekering (inclusief dekking tegen schade aan de onderkant, dak, ramen en banden), ongelimiteerd aantal kilometers en diefstalverzekering
 • Uniek Modern Vikings roadbook vol insider tips + wegenkaart
 • Alle lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Alle niet-vermelde maaltijden
 • Optionele excursies. Alle mogelijkheden vind je hier.
 • Brandstof voor de huurwagen
 • Annulering- en/of reisbijstandsverzekering. Prijzen vind je hier.

Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox