HomeActiviteiten > Geothermische zwembaden

Geothermische zwembaden

BLUE LAGOON

Deze natuurlijke warmwaterbron is prachtig gelegen temidden van uitgestrekte lavavelden en is één van de bekendste trekpleisters van IJsland. De temperatuur ligt rond de 38° het hele jaar door en het mineraalrijke water heeft een heilzame werking op de huid. Een echte wellnesskuur dus die niet kan ontbreken bij ieder bezoek aan IJsland. Opgelet: op voorhand boeken is noodzakelijk!

Prijs

Prijzen zijn dynamisch en zijn afhankelijk van de drukte en van het moment van boeking. In een toegangsticket is steeds een handdoek, een moddermasker en een drankje inbegrepen.

Kinderen:
2 tot 13 jaar: GRATIS (max. 2 kinderen per volwassene)
< 2 jaar: geen toegang

OPGELET: aangezien de Blue Lagoon gelegen is in de Reykjanes regio die sinds november 2023 opnieuw vulkanisch actief is, boeken wij deze momenteel NIET. Het gevaar is te groot dat er lastminute zal moeten geëvacueerd worden, zoals bij de voorbije uitbarstingen het geval was. Onze beslissing geldt ook voor zomer 2024, en zal herbekeken worden naarmate de situatie op het Reykjanes schiereialnd verder evalueert. Dank voor jullie begrip.
Als alternatief boeken we jullie graag de Myvatn Nature Baths, ook wel de Blue Lagoon van het Noorden genoemd (zie onder).

Sky Lagoon

De recent geopende Sky Lagoon is een wellnesscomplex in Kópavogur op slechts 8 km van het centrum van Reykjavík. Dompel je onder in een heerlijk geothermisch verwarmd bad met fenomenaal uitzicht over de Noordatlantische oceaan, en geniet daarna nog van “The Ritual”, een 7-stappen relaxatieplan volgens eeuwenoude IJslandse tradities. IJslanders weten als geen ander wat de helende kracht is van de combinatie van warm water, koud water, warme stoom, droge hitte en frisse buitenlucht, en laten je hier graag mee kennismaken.

Prijs

Prijzen zijn dynamisch en starten vanaf 6990 ISK (Pure Lite pass exclusief The Ritual) of 9990 ISK (Pure Pass inclusief The Ritual). 

Kinderen:
< 12 jaar: geen toegang
Kinderen van 12 tem 14 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene

Secret Lagoon

De Secret Lagoon ligt in het plattelandsdorpje Flúðir en is het oudste natuurlijke geothermische zwembad van IJsland. Het is een plek met verschillende geothermische hotspots waaronder ook een kleine geiser die om de 5min uitbarst. De natuurlijke omgeving en de opstijgende dampen creëren een magisch sfeertje. Het water is heel het jaar door zalig warm met temperaturen tussen 38 en 40°C. Deze plek is een typische ontmoetingsplaats voor de locals. Een aanrader voor wie wil baden in authentieke IJslandse sferen! Geen zaligere manier ook om in de winter het noorderlicht te spotten dan vanuit dit heerlijke warmwaterbad!

Tip: vermijd een bezoek tussen 15u30 en 17u30 (tourbussen die de Golden Circle bezocht hebben maken daar vaak een laatste stop, en het kan er dan heel druk zijn).      

Prijs

€ 25 per persoon (vanaf 15 jaar)
Kinderen tot en met 14 jaar: GRATIS

Laugarvatn Fontana

Dit wellnesscomplex is prachtig gelegen aan het meer van Laugarvatn en wordt beschouwd als het kleine broertje van de Blue Lagoon. Je komt er om te genieten van de IJslandse natuur en om te ontspannen in de geothermische warmwaterbaden en stoomcabines. De stoomcabines zijn gebouwd over een natuurlijke hotspring die al gebruikt wordt sinds 1929. De zwavelgeur en het geluid van de borrelende bronnen verraden dat je je boven vulkanische ondergrond bevindt. De openluchtbaden kijken uit over het meer en de omringende bergen. Er is een rechtstreekse toegang tot het meer waar je eventueel een frisse duik in kunt nemen om af te koelen. Een unieke natuurervaring!

Prijs

€ 40 per persoon
Kinderen:
13 tot 16 jaar: € 20 per persoon
tot en met 12 jaar: GRATIS

OPTIE: proef van geothermisch gebakken brood

Ervaar de kracht van de IJslandse natuur en proef van brood dat in de warme aarde wordt gebakken! Elke dag om 11u30 en 14u30 kan je een begeleid bezoek brengen aan de geothermische bakkerij van Laugarvatn (vertrek aan de receptie van Laugarvatn Fontana). Je ziet er hoe het brood slechts een paar centimeter onder de grond gebakken wordt. Het wordt bovengehaald en direct geserveerd met een vleugje boter. Heerlijk vers en lekker!

Prijs

€ 15 per persoon (vanaf 13 jaar)
tot en met 12 jaar: GRATIS

Vök Baths

Een aanrader in het Oosten zijn de Vök Baths, de enigste drijvende geothermische baden in IJsland! De Vök Baths liggen aan de oevers van het meer van Urriðavatn op amper een paar minuten rijden van Egilsstaðir. Je vindt er 2 infinity pool warmwaterbaden die drijven op het meer, 2 baden op de oever, een sauna, een theebar en een in-water pool bar. Je kunt ook een duik nemen in het koude meer. Vök Baths is het mooiste en grootste wellnesscomplex in Oost-IJsland! Het geothermisch water is er zodanig zuiver dat je er zelfs van kunt drinken. Een kruidenthee gebrouwen uit het warme bronwater is inbegrepen in de toegangsprijs. Nadien kan je eventueel nog een hapje eten in de Vök Bistro.

Prijs

€ 45 per persoon (vanaf 17 jaar)
Kinderen:
6 tot 16 jaar: € 20 per persoon
tot en met 5 jaar: GRATIS

GeoSea

Niets is zaliger dan na een walvissafari te kunnen relaxen in een verkwikkend warm bad. GeoSea is de perfecte plaats hiervoor. Gelegen op een rotsklif naast de vuurtoren van Húsavík bieden de GeoSea Geothermal Baths een fenomenaal uitzicht over de eindeloze Noord-Atlantische oceaan en de bergen. Met een beetje geluk kan je vanuit de warmwaterbaden zelfs walvissen spotten!

Prijs

€ 45 per persoon (vanaf 17 jaar)
Kinderen:
6 tot 16 jaar: € 20 per persoon
tot en met 5 jaar: GRATIS

Mývatn Nature Baths

Dit openluchtbad wordt ook wel eens de Blue Lagoon van het noorden genoemd. De Mývatn Nature Baths zijn mooi gelegen nabij het meer van Mývatn en zijn de perfecte afsluiter na een dagje sightseeing in de prachtige geothermische omgeving. Naast het warmwaterbad heb je er ook 2 stoombaden. Er hangt een serene rustige sfeer en het is er nooit overdreven druk. Aanrader voor wie op zoek is naar een authentieke natuurervaring.

Prijs

€ 50 per persoon (vanaf 16 jaar)
Kinderen:
13 tot 15 jaar: € 25 per persoon
tot en met 12 jaar: GRATIS

Forest Lagoon

Dit nieuwe wellnesscomplex werd gebouwd nadat bij de aanleg van de Vaðlaheiðargöng tunnel nabij Akureyri warm water werd ontdekt in de berg. De Forest Lagoon ligt in het Vaðlaskógur bos langs de ringweg op minder dan 3 km van het centrum van Akureyri. Het is een warmwaterbadencomplex dat grotendeels geïntegreerd is in de bosrijke omgeving. Zo kan je genieten van baden tussen de bomen, een bijzonder uniek gegeven in IJsland (gezien de weinige bomen die er groeien). Het complex omvat 2 infinity pools met in-pool bar, een koud bad, een sauna en een bistro bar. Tussen de bomen door heb je uitzicht over de fjord.

Prijs

€ 50 per persoon (vanaf 16 jaar)
Kinderen:
6 tot 15 jaar: € 25 per persoon
tot en met 5 jaar: GRATIS

Beer Spa

In het kleine Noord-IJslandse dorpje Árskógssandur vind je Bruggsmiðjan Brewery, een familiale microbrouwerij waar het bekende IJslandse bier Kaldi geproduceerd wordt. De brouwerij is  ook eigenaar van een beer spa, de eerste van zijn soort in Noord-Europa! Wij konden het aanvankelijk ook moeilijk geloven maar blijkbaar zou baden in bier goed zijn voor je gezondheid. In dit wellnesscomplex neem je plaats in een warm bad gevuld met bier, water, gerst en gist. Dit mengsel heeft een heilzaam verjongingseffect op de huid en opent de poriën. Bovendien hebben de hoge concentratie vitamine B en de actieve enzymen een stimulerende werking op lichaam en geest. Na 25 min stap je uit het bad en geniet je nog 25 min na in een relaxatiekamer. Het badwater is niet drinkbaar, dus er zijn geen leeftijdsbeperkingen voor de wellness. Ieder bad heeft echter wel zijn eigen biertap. De minimumleeftijd voor alcoholconsumptie in IJsland is 20 jaar. Het wellnesscomplex heeft ook een restaurant met prachtig zicht over de Eyjafjörður fjord en het eiland Hrisey.

Prijs

€ 165 voor een bad voor 2 personen
€ 125 voor een bad voor 1 persoon

Krauma

Krauma is een wellnesscomplex in West-IJsland met zes openluchtbaden met verschillende temperaturen, twee stoombaden en een relaxatieruimte met haardvuur. Het warme water is afkomstig van de nabijgelegen Deildartunguhver en wordt afgekoeld met gletsjerwater. Het is hier heerlijk ontspannen in een rustige omgeving die nog niet platgelopen is door grote hordes toeristen. Krauma beschikt over een bar en een restaurant waar lokale IJslandse gerechten geserveerd worden aan redelijke prijzen.

Prijs

€ 40 per persoon (vanaf 17 jaar)
Kinderen:
13 tot 16 jaar: € 20 per persoon
tot en met 12 jaar: € 3 per persoon

Hvammsvík Baths

Wil je graag de nieuwste warmwaterbaden van IJsland bezoeken? Begeef je dan naar de recent geopende Hvammsvik Hotsprings – op slechts 45 km van Reykjavík – voor een authentieke wellnesservaring (niet enkel voor toeristen)! Het complex bestaat uit 8 warmwaterbaden pal aan de fjord waarvan sommige bij hoogtij zelfs even onder water verdwijnen. De baden liggen in de ongerepte Walvisbaai, weg van de drukte en omgeven door majestueuze bergen en desolate zwarte zandstranden. Nadien kan je genieten van een heerlijke seafood soep of een andere lichte snack in het café. Aanrader.

Prijs

€ 75 per persoon (vanaf 10 jaar)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox