HomeActiviteiten > Geothermische zwembaden

Geothermische zwembaden

  Blue Lagoon

Deze natuurlijke warmwaterbron is prachtig gelegen temidden van uitgestrekte lavavelden en is één van de bekendste trekpleisters van IJsland. De temperatuur ligt rond de 38° het hele jaar door en het mineraalrijke water heeft een heilzame werking op de huid. Een echte wellnesskuur dus die niet kan ontbreken bij ieder bezoek aan IJsland. Opgelet: op voorhand boeken is noodzakelijk!

Prijs

Prijzen zijn dynamisch en starten vanaf 6990 ISK. De prijzen zijn afhankelijk van de drukte en van het moment van boeking. In een toegangsticket is steeds een handdoek, een moddermasker en een drankje inbegrepen. De Blue Lagoon kan maar 5 maand op voorhand geboekt worden.

Kinderen:
2 tot 13 jaar: GRATIS (max. 2 kinderen per volwassene)
< 2 jaar: geen toegang

  Secret Lagoon

De Secret Lagoon ligt in het plattelandsdorpje Flúðir en is het oudste geothermische zwembad van IJsland. Het is een plek met verschillende geothermische hotspots waaronder ook een kleine geiser die om de 5min uitbarst. De natuurlijke omgeving en de opstijgende dampen creëren een magisch sfeertje. Het water is heel het jaar door zalig warm met temperaturen tussen 38 en 40°C. Deze plek is een typische ontmoetingsplaats voor de locals en (nog) niet zo bekend bij het grote publiek. Een aanrader voor wie wil baden in authentieke IJslandse sferen! Geen zaligere manier ook om in de winter het noorderlicht te spotten dan vanuit dit heerlijke warmwaterbad!

Tip: vermijd een bezoek tussen 15u30 en 17u30 (tourbussen die de Golden Circle bezocht hebben maken daar vaak een laatste stop, en het kan er dan heel druk zijn).      

Prijs

€ 25 per persoon
Kinderen tot en met 14 jaar: GRATIS

  Laugarvatn Fontana

Dit wellnesscomplex is prachtig gelegen aan het meer van Laugarvatn en wordt beschouwd als het kleine broertje van de Blue Lagoon. Je komt er om te genieten van de IJslandse natuur en om te ontspannen in de geothermische warmwaterbaden en stoomcabines. De stoomcabines zijn gebouwd over een natuurlijke hotspring die al gebruikt wordt sinds 1929. De zwavelgeur en het geluid van de borrelende bronnen verraden dat je je boven vulkanische ondergrond bevindt. De openluchtbaden kijken uit over het meer en de omringende bergen. Er is een rechtstreekse toegang tot het meer waar je eventueel een frisse duik in kunt nemen om af te koelen. Een unieke natuurervaring!

Prijs

€ 30 per persoon
Kinderen:
13 tot 16 jaar: € 15
12 jaar en jonger: GRATIS

OPTIE: proef van geothermisch gebakken brood

Ervaar de kracht van de IJslandse natuur en proef van brood dat in de warme aarde wordt gebakken! Elke dag om 11u30 en 14u30 kan je een begeleid bezoek brengen aan de geothermische bakkerij van Laugarvatn (vertrek aan de receptie van Laugarvatn Fontana). Je ziet er hoe het brood slechts een paar centimeter onder de grond gebakken wordt. Het wordt bovengehaald en direct geserveerd met een vleugje boter. Heerlijk vers en lekker!

Prijs

€ 15 per persoon
Kinderen tem 12 jaar: GRATIS

  Mývatn Nature Baths

Dit openluchtbad wordt ook wel eens de Blue Lagoon van het noorden genoemd. De Mývatn Nature Baths zijn mooi gelegen nabij het meer van Mývatn en zijn de perfecte afsluiter na een dagje sightseeing in de prachtige geothermische omgeving. Naast het warmwaterbad heb je er ook 2 stoombaden. Er hangt een serene rustige sfeer en het is er nooit overdreven druk. Aanrader voor wie op zoek is naar een authentieke natuurervaring.

Prijs

€ 40 per persoon (vanaf 16 jaar)
Kinderen:
13 tot 15 jaar: € 20 per persoon
12 jaar en jonger: GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox