HomeActiviteiten > Paardrijden

paardrijden

Het IJslandse paard is een robuust maar bijzonder vriendelijk paardenras bekend om zijn speciale gangen, waaronder de Tölt. IJslandse paarden hebben een opvallend zachtaardig en nieuwsgierig karakter dat in groot contrast staat met de harde levensomstandigheden waarin ze vooral in de winter dienen te overleven. Ze leven heel het jaar door buiten en weerstaan temperaturen die ver onder het vriespunt gaan. Het IJslandse paard wordt al sinds het Vikingtijdperk raszuiver gefokt. Laat daarom zeker de kans niet voorbijgaan om dit unieke ras beter te leren kennen. Een ritje op een IJslands paard is iets wat je minstens 1 keer in je leven moet beleefd hebben.

Tochtjes te paard zijn een ideale manier om de IJslandse natuur eens op een alternatieve manier te ontdekken. We werken over het hele land met verschillende manèges samen. Hieronder vind je een aantal tochtjes die geschikt zijn zowel voor beginners als gevorderden van alle leeftijden. Duur: ong. 1,5 à 2u te paard. Langere tochten zijn uiteraard ook mogelijk op aanvraag.

  Paardrijden in de omgeving van Reykjavík

Aan de rand van Reykjavík vind je Heiðmörk, een relatief onbekend natuurgebied met bossen, meren en bizarre rode heuvelformaties. In deze uitzonderlijk mooie natuurlijke setting heb je eindeloos veel wandelpaden die uiterst geschikt zijn om te paard te verkennen. Tijdens deze rit maak je kennis met de unieke eigenschappen van het IJslandse paard en geniet je van de mooie natuur.

Duur: 2,5u waarvan 1,5 à 2u paardrijden. Rit van ongeveer 5 à 7 km lang, afhankelijk van je rijervaring. Steeds kleine groepjes dus persoonlijke aanpak gegarandeerd! Niveau: zowel beginners als meer gevorderde ruiters. Pick-up aan je verblijfsaccommodatie in Reykjavík is mogelijk zonder meerprijs.

Vertrek: dagelijks om 9u30 en 14u

Prijs

€ 105 per persoon

  Paardrijden in Zuidelijk IJsland

We kiezen een route op basis van je rijervaring. Beginners maken een mooie tocht langs de Ingólfsfjall berg, terwijl meer gevorderde ruiters in en langs de Gljúfulá rivier rijden. In beide gevallen geniet je van de vulkanische berglandschappen en uitgestrekte weilanden van het Zuid-IJslandse platteland.

Duur: 3u waarvan 1,5 à 2u paardrijden. Rit van ongeveer 7 à 10 km lang, afhankelijk van je rijervaring. Steeds kleine groepjes dus persoonlijke aanpak gegarandeerd! Niveau: zowel beginners als meer gevorderde ruiters. Pick-up aan je verblijfsaccommodatie in Reykjavík is mogelijk zonder meerprijs.

Vertrek: dagelijks om 9u30 en 14u

Prijs

€ 100 per persoon

  Paardrijden in Oost-IJsland

Paardrijden in uitgestrekte lege landschappen is een ultiem gevoel van vrijheid ervaren. Deze tocht is zonder twijfel de meest into the wild rijervaring in ons aanbod. Je begeeft je te paard naar een verlaten boerderij waar je binnen even een kijkje neemt. Als je durft kan je in een oude kabelbaan de Jökulsá rivier oversteken. Na de rit kan je genieten van een heerlijk buffet in de manège.

Duur: 3u. Minimum leeftijd 8 jaar. Steeds gegarandeerd vertrek. Kleine groepjes dus persoonlijke aanpak gegarandeerd! Niveau: zowel beginners als meer gevorderde ruiters.

Vertrek: dagelijks tussen 01/06 tot 13/09 om 10u en 16u. Privétours zijn ook steeds mogelijk op aanvraag.

Prijs

€ 120 per persoon

  Paardrijden in Noord-IJsland

De omgeving van Grenivik biedt heel wat paardrijmogelijkheden. We nemen je mee op een mooie rit langs heuvelachtige landschappen en langs de oevers van de Eyjafjörður.

Duur: 2u. Minimum leeftijd 6 jaar. Niveau: zowel beginners als meer gevorderde ruiters.

Vertrek: dagelijks om 10u en 14u

Prijs

€ 95 per persoon
€ 85 voor kinderen tem 12 jaar

Er zijn ook kortere of langere tours mogelijk (op aanvraag).

  Paardrijden in de Westfjorden

Geniet van een paardrijtocht door de prachtige Heydalurvallei en rijd langs de rivier tot aan de fjord. Probeer eens te galopperen op de zwarte zandstranden en geniet van de bijzondere flora en vele vogels. De omgeving is ronduit indrukwekkend.

Duur: kan je zelf kiezen. Minimum 2 personen. Niveau: zowel beginners als meer gevorderde ruiters.

Vertrek: geen vaste vertrekuren. Steeds op aanvraag

Prijs

€ 60 per persoon voor 1 uur
€ 85 per persoon voor 2 uur
Voor jonge kinderen zijn er tochtjes van 15 min voor € 20

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox