MODERN VIKINGS IN HET HOGE NOORDEN VAN IJSLAND

ONZE REISREPORTAGE OP EVENAAR TV

 

Modern Vikings nam Ben & Sofia van reiszender Evenaar TV mee op sleeptouw door het ongerepte hoge noorden van IJsland in volle winter!

 

Waarom precies Noord-IJsland en vooral: waarom in de ijzige wintermaanden? Meer dan ooit willen we met Modern Vikings de minder massatoeristische regio’s van IJsland in de kijker zetten, en dan nog het liefst buiten het hoogseizoen. Als IJslandspecialist geven we het graag het goede voorbeeld door duurzaam reizen te promoten in een land waar massatoerisme de laatste jaren een probleem begint te worden, vooral dan in de zomermaanden. En laat dat nu net het opzet van deze 3-delige reisreportage zijn. Graag laten we jullie zien hoe ongerept mooi het minder drukke hoge noorden kan zijn buiten de hoogseizoenmaanden, uiteraard met onze Modern Vikings touch (contact met local people, karaktervolle guesthouses & authentieke ervaringen in een uniek natuurkader).
Deze reportage was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van al onze fantastische Noord-IJslandse lokale partners. TAKK FYRIR Ingolfur, Sigga, Ingi, Thordur, Gudmundur, Anton, Trausti, Stefan, Siggi, Agnes & Bjarni!

 

In deel 2 ontdekken we wat Noord-IJsland op sportief vlak te bieden heeft. Zo trekken we er per sneeuwscooter op uit in de beboste omgeving van het bevroren meer van Myvatn. Nu ja, we leren al gauw dat ‘bebost’ een relatief begrip is in IJsland.. Niets geeft een ultiemer gevoel van vrijheid als rijden door uitgestrekte desolate sneeuwlandschappen onder de noordpoolcirkel!

Dat geldt trouwens ook voor een ritje op een IJslands paard! Terwijl we over de uitgestrekte vlaktes galopperen, genietend van de magische schoonheid van het winters landschap, voelen we een diepe verbinding met de IJslandse natuur en tradities.

Afsluiten doen we met een aparte vorm van ontspanning: we brengen eerst een bezoekje aan een lokale bierbrouwerij en nemen daarna een bad in bier in de gerenommeerde Beer Spa! We dompelen ons onder in de warme, moutige aroma’s en zachte bubbels van het bierbad en genieten van deze bijzondere vorm van wellness, uniek in IJsland!

Geniet van het tweede deel van ons arctisch winteravontuur onder de poolcirkel!