MODERN VIKINGS IN HET HOGE NOORDEN VAN IJSLAND

ONZE REISREPORTAGE OP EVENAAR TV

 

Modern Vikings nam Ben & Sofia van reiszender Evenaar TV mee op sleeptouw door het ongerepte hoge noorden van IJsland in volle winter!

 

Waarom precies Noord-IJsland en vooral: waarom in de ijzige wintermaanden? Meer dan ooit willen we met Modern Vikings de minder massatoeristische regio’s van IJsland in de kijker zetten, en dan nog het liefst buiten het hoogseizoen. Als IJslandspecialist geven we het graag het goede voorbeeld door duurzaam reizen te promoten in een land waar massatoerisme de laatste jaren een probleem begint te worden, vooral dan in de zomermaanden. En laat dat nu net het opzet van deze 3-delige reisreportage zijn. Graag laten we jullie zien hoe ongerept mooi het minder drukke hoge noorden kan zijn buiten de hoogseizoenmaanden, uiteraard met onze Modern Vikings touch (contact met local people, karaktervolle guesthouses & authentieke ervaringen in een uniek natuurkader).
Deze reportage was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van al onze fantastische Noord-IJslandse lokale partners. TAKK FYRIR Ingolfur, Sigga, Ingi, Thordur, Gudmundur, Anton, Trausti, Stefan, Siggi, Agnes & Bjarni!

 

In deel 1 maken we kennis met Ingolfur, de sympathieke uitbater van Grenivik guesthouse. Dit kleine charmante verblijf is gelegen in een klein dorpje aan het eind van de wereld, omgeven voor bergen en zee. Grenivik guesthouse is al jaren een vaste waarde in ons logiesaanbod en wordt door onze reizigers steevast bekroond met vijfsterrenreviews. Ingolfur is een praatgrage local die onze Modern Vikings reizigers steeds met de glimlach onthaalt als was het zijn eigen familie, en die hen als geen ander wegwijs weet te maken in IJslandse cultuur en tradities. Ook wij werden tijdens ons bezoek hartelijk begroet door hem en kregen een heerlijke traditionele IJslandse lunch voorgeschoteld. Wat een sensatie voor onze smaakpapillen.

Daarna was het tijd voor een ander soort sensatie toen we plaatsnamen in een gespecialiseerde superjeep. Op het programma: een superjeepavontuur naar een aantal verborgen insider hotspots die in de wintermaanden enkel met gespecialiseerd vervoer bereikbaar zijn. Geniet van adembenemende ongerepte sneeuwlandschappen en indrukwekkende ijzige watervallen!

Na de adrenaline rush was het tijd voor ontspanning in een van de natuurlijke warmwaterbaden van Noord-IJsland! In het turquoiseblauwe water van de Myvatn Nature Baths (jawel, veel échter en authentieker dan de overtoeristische en overgehypete Blue Lagoon!) is het heerlijk relaxen in een prachtige serene setting.

Geniet van het eerste deel van ons arctisch winteravontuur onder de poolcirkel!