Home > Multi day adventure > Yoga in IJsland

Yoga in IJsland

IJsland is met zijn ongerepte ruige natuur dé ultieme bestemming voor een inspirerende yoga retreat. Nergens vind je zo’n heldere onvervuilde lucht, zo’n zuiver water, en zo’n allesoverheersende natuur tout court. IJsland is goed voor lichaam en geest. Het is dé ultieme wellnessbestemming.

Modern Vikings neemt je voor zijn yogareizen graag mee naar het hoge noorden van IJsland. In samenwerking met een prachtig gelegen yogastudio in Noord-IJsland kunnen we unieke meerdaagse yoga & hiking retreats aanbieden, zowel in de zomer, herfst als winter. Net onder de noordpoolcirkel is Akureyri – IJslands’ tweede grootste stad – je uitvalsbasis voor een unieke reis weg van de platgetreden toeristische paden. De yogaretraites bieden een verbluffende mix van yogalessen in een prachtig natuurkader, afgewisseld met uitstappen naar de mooiste plekjes in Noord-IJsland. Indrukwekkende watervallen, uitgestrekte lavavelden, vulkaankraters, borrelende modderpoelen, groenblauwe kratermeren, natuurlijke warmwaterbronnen en geothermische openluchtbaden, enz. zijn maar enkele van de vele bijzondere natuurfenomenen die Noord-IJsland te bieden heeft. Ieder seizoen voegt zijn eigen extra toets toe aan de reis – de middernachtzon en walvissen in de fjord in de zomer, prachtige kleuren in de herfst, het noorderlicht en sneeuwschoenwandelen in de winter.

De yogadocente

Ulrica Seiler werd geboren in Zwitserland en is een gediplomeerd yogalerares. Haar eerste yogalessen kreeg ze in de Himalaya in Nepal. Na haar terugkeer in Zwitserland besloot ze haar yogastudies verder te zetten. In 2001 werd ze na 4 jaar opleiding erkend als yogadocente door de Swiss Yoga Association. De daaropvolgende jaren deed ze nog bijkomende opleidingen in de Verenigde Staten, India en Engeland. Naast yoga verdiepte Ulrica zich ook in ayurvedische massage en voedingsleer en studeerde ze af als dokter in de traditionele Chinese geneeskunde in Zwitserland.

Samen met haar man Andreas vestigde ze zich in Noord-IJsland en richtten ze een yoga en wellbeing center op in een prachtige vallei temidden van het IJslands natuurschoon.

De yogaretreat vindt plaats in internationale groep met individuele deelnemers die van overal ter wereld hun weg vinden naar deze mooie plek. De lessen zijn toegankelijk zowel voor beginners als voor gevorderden. De yogastudio ligt net buiten de stad op 10 min van de verblijfsaccommodatie.

Je logeert in Akureyri in een modern en centraal gelegen appartement met al het nodige comfort en met eigen outdoor jacuzzi. De appartementen hebben 2 tot 3 kamers met plaats voor 3 tot 5 gasten. Je deelt 1 badkamer en beschikt ook over een volledig uitgeruste keuken en living.

REISBESCHRIJVING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox