Home > Multi day adventure > Yoga in IJsland > Yoga & Hiking in IJsland herfstretreat

Yoga & Hiking in IJsland

Zomer- of herfstretreat in Noord-IJsland

 • 8-daagse yogareis in het hoge noorden van IJsland
 • Herfstretreat of zomerretreat
 • Geniet van de middernachtzon OF van prachtige herfstkleuren net onder de poolcirkel
 • Dagelijkse indoor en outdoor yogasessie in de wildste en ruigste natuur van Europa
 • Ontdek alle hoogtepunten van Noord-IJsland: Akureyri, Goðafoss, Lake Mývatn, Hrísey, Trollaskagi schiereiland, enz.
 • Actieve reis met mooie wandelingen, dus goede basisconditie vereist
 • Geniet van de natuurlijke warmwaterbronnen - pure wellness in de vrije natuur
 • Groepsreis met maximum 16 deelnemers   
 • Engelstalige begeleiding vanaf aankomst in Akureyri (dag 2) tot vertrek uit Akureyri (dag 7)
 • Dagelijkse (Engelstalige) yogasessies met Ulrica Seiler
 • Overnachting in Reykjavík (dag 1 en dag 7) op individuele basis
Print Friendly, PDF & Email

Algemeen

ZOMERRETREAT

In de zomer geniet je in Noord-IJsland van een zon die eindeloos blijft schijnen aan de horizon en die het landschap in prachtige kleuren hult. Als de zon de klok rond schijnt, vibreert het leven in het noorden: de duizenden broedvogels doen in de zomermaanden de kusten heropleven, de vegetatie staat in volle bloei en de zon verwarmt het land. Tijdens de wandelingen en yogasessies voel je de kracht en energie van de natuur en geniet je van de enorme diversiteit van de landschappen.

HERFSTRETREAT

Het korte herfstseizoen in IJsland prikkelt alle zintuigen. Geniet van de prachtige herfstkleuren, de zuivere frisse lucht, en proef van de zoete bosbessen die rijp zijn om geplukt te worden. Het intense kleurenspel is een laatste uiting van de kracht van de natuur voordat de winter aanbreekt en de landschappen onder een dik sneeuwtapijt verdwijnen. De broedvogels zijn ondertussen vertrokken. Ook het drukke toeristisch seizoen is voorbij en stilaan keert de rust en stilte terug in het land. Toch is de herfst ook een seizoen van bedrijvigheid: hele dorpsgemeenschappen werken samen om hun schapenkuddes uit de highlands terug te drijven naar de valleien. Een unieke kans dus om als reiziger een inkijk te krijgen in het IJslandse plattelandsleven en zijn tradities. Bovendien krijg je met een beetje geluk ook het eerste noorderlicht van het jaar te zien! Als er al sneeuw ligt, wordt er tijdens de wandelingen op sneeuwschoenen gewandeld. Dit is technisch niet moeilijk en voor iedereen toegankelijk.

Reisbeschrijving

DAG 1    Vlucht naar Keflavík – Reykjavík

Welkom in IJsland! Bij aankomst neem je de luchthavenbus naar Reykjavík en aansluitend een shuttlebus naar je guesthouse in Reykjavík. Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De eigenzinnige stad ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. De rest van de namiddag en avond kan je vrij in de stad doorbrengen. Maak een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum, en/of ga een hapje eten in een van de heerlijke restaurants die Reykjavík rijk is.

DAG 2    Vlucht naar Akureyri

‘s Morgens heb je nog wat tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag begeef je je op eigen houtje naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Akureyri (ong. 2 km. Taxi kan eventueel in het guesthouse worden geboekt). 45 min later land je al in Akureyri, de hoofdstad van het noorden, waar je wordt opgehaald en naar je centraal gelegen verblijfsappartement gebracht. Hier ontmoet je ook de andere deelnemers met wie je de week zal doorbrengen. In de vooravond nemen Andreas en Ulrica jullie mee op een korte wandeling door Akureyri als eerste kennismaking met jullie hometown voor de komende dagen. Daarna volgt een welkomstdiner in een restaurant op het platteland.

DAG 3    Yoga met fjordzicht

We starten de dag met een indoor yogasessie in de yogastudio. Na de lunch maken we een mooie wandeling boven de kliffen van Akureyri. Onderweg naar boven stoppen we aan een spectaculair uitzichtpunt voor een yogasessie. Eenmaal boven kunnen we genieten van een panoramisch uitzicht over de bergen en de fjord. Na de lange wandeling keren we terug naar de yogastudio waar we kunnen uitblazen in het nieuwe wellnessgedeelte van het complex. Nadien genieten we van een avondmaal in een gezellig retrorestaurantje in Akureyri.

Yoga: 2u
Wandelen: 3 tot 4u
Totale duur excursie: 6u

DAG 4    Yoga in de bergen

We starten de dag vroeg vandaag met een indoor yogasessie. In de late voormiddag vertrekken we naar het schiereiland Trollaskagi. Dit schiereiland biedt naast een spectaculaire kustlijn ook pittoreske vissershaventjes en hoge kegelvormige bergpieken. We rijden een van de meest idyllische valleien in die er in het noorden te vinden zijn: Svarfaðardalur. De herfstkleuren in de vallei in deze tijd van het jaar zijn ronduit prachtig. Diep in de vallei komen we aan bij de oude boerderij Skeið. Hier starten we een mooie wandeling tot aan een klein bergmeer, de ideale locatie om een yogasessie te doen of gewoon te genieten van de rust in deze spectaculaire omgeving. Terug in boerderij Skeið serveert gastvrouw Myriam ons een typisch IJslandse lunch (lamsvlees of een vegetarisch alternatief) in haar gezellig gerenoveerde guesthouse. Daarna keren we terug naar Akureyri. Eenmaal terug in het appartement kan je nog wat nagenieten in de outdoor jacuzzi.

Yoga: 2u
Wandelen: 2u
Totale duur excursie: 7u

DAG 5    Yoga in een vulkanisch actief gebied

‘s Ochtends beginnen we met een indoor yogasessie in de studio. Daarna vertrekken we naar een van de bekendste regio’s van IJsland: Lake Mývatn. De vulkanische omgeving rond Mývatn met zijn vele mysterieuze natuurfenomenen vormt ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis. Je vindt er sissende stoombronnen, borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen, pseudokraters, kegelvulkanen, lavagrotten en helderblauwe kratermeren. Onderweg naar Mývatn maken we een eerste stop aan Goðafoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Nadien maken we verschillende kortere wandelingen door de diverse landschappen in de omgeving van het meer. Zo verkennen we oa. de groene pseudokraters van Skútustaðir, de lavaformaties van Dimmuborgir, de vulkanische omgeving rond de Krafla vulkaan en het geothermische veld van Námaskarð. Nadien kunnen we relaxen en genieten van het warme water van de Mývatn Nature Baths, een natuurlijk openluchtzwembad dat met zijn turquoiseblauwe kleur wel eens de Blue Lagoon van het noorden wordt genoemd. Achteraf volgt een diner in een lokaal restaurantje waar typisch IJslandse gerechten worden geserveerd. Bij helder weer en koude temperaturen kunnen we op onze terugweg naar Akureyri misschien nog een glimp van het noorderlicht opvangen.

Yoga: 2u
Wandelen: 1 tot 2u
Totale duur excursie: 8 tot 9u

DAG 6    Yoga op een eiland in het midden van de fjord

We starten de dag met een indoor yogasessie. Daarna vertrekken we naar de westkant van de Eyjafjörðurfjord ten noorden van Akureyri. Hier nemen we de ferry naar het kleine eilandje Hrísey dat middenin de fjord gelegen is. Een korte wandeling leidt ons naar een spectaculair uitzichtpunt – dé perfecte spot dus voor een yogasessie. Daarna zetten we onze wandeling verder langs spectaculaire kliffen waar de golven wild tekeer gaan tegen de rotsen. Eenmaal terug in het dorp nemen we een duik in het lokale openluchtzwembad en genieten we van een heerlijke maaltijd in een lokaal havenrestaurant. Daarna nemen we de ferry en keren we terug naar Akureyri.

Yoga: 2u
Wandelen: 2u
Totale duur excursie: 7u

DAG 7    Yoga aan een waterval

We starten met een laatste indoor yogasessie in de yogastudio. Daarna begeven we ons naar enkele stops in de directe omgeving van Akureyri. We volgen een rivier tot aan een verborgen waterval waar we een laatste outdoor yogasessie doen. Nadien bezoeken we een van de laatste overblijvende turfkerkjes in IJsland en krijgen zo een inkijk in de leefomstandigheden in IJsland door de eeuwen heen. We vervolgen onze weg tot aan een lokale boerderij die zijn eigen roomijs maakt. Geniet van een ambachtelijk IJslands ijsje als afsluiter van een mooie week in het noorden. Nadien rijden we terug naar Akureyri waar je afscheid neemt van de groep en de namiddagvlucht terug naar Reykjavík neemt. In Reykjavík heb je de rest van de avond vrij om de stad nog verder te verkennen.

Yoga: 2u
Totale duur excursie: 4u

DAG 8    Keflavík – luchthaven van Keflavík

‘s Morgens vroeg neem je de shuttlebus van je guesthouse naar de luchthaven voor je retourvlucht naar België.

Vertrekdata & prijzen

13/07/24 – 20/07/24
€ 3220 per persoon

12/10/24 – 19/10/24
€ 2995 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten h/t met Icelandair op individuele basis vanuit Brussel in economyklasse inclusief luchthaventaksen
 • Luchthavenbus op individuele basis van de luchthaven naar het guesthouse in Reykjavík en terug
 • 2 nachten in een charmant en centraal gelegen guesthouse in Reykjavík op basis van kamer met privésanitair en ontbijt
 • 5 nachten in een centraal gelegen modern appartement met outdoor jacuzzi  in Akureyri op basis van een gedeelde tweepersoonskamer met gedeeld sanitair
 • 4x avondmaal en 1x lunch
 • Alle beschreven lokale transfers in Akureyri (van en naar de luchthaven, van en naar de yogastudio, enz.)
 • Dagelijkse yogasessies: 1 sessie indoor in de voormiddag en 1 sessie outdoor (als het weer het toelaat) in de namiddag
 • Begeleide excursies zoals beschreven: Hrísey (inclusief ferry en zwembad), Goðafoss & Lake Mývatn (inclusief toegang tot de Mývatn Nature Baths), Trollaskagi, kliffen boven Akureyri
 • Bedlinnen en handdoeken
 • Gebruik van de outdoor jacuzzi in het appartement in Akureyri
 • 1x toegang tot het wellnesscomplex van de yogastudio inclusief handdoek (sauna, spa, relaxatieruimte, outdoor jacuzzi, inclusief water en thee)

Niet inbegrepen

 • Alle niet-beschreven maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden (water wel beschikbaar)
 • Annulering- en/of reisbijstandsverzekering

Opgelet: bovenstaand reisprogramma kan steeds aangepast worden in functie van onvoorziene (weers)omstandigheden. Een flexibele ingestelheid en een gezonde dosis zin voor avontuur zijn vereist bij iedere reis naar IJsland.


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox