HomeActiviteiten > Walvissafari

Walvissafari

Walvissafari vanuit Husavík

Husavík in Noord-IJsland is de whalewatching hoofdstad van IJsland en bij uitbreiding zelfs van heel Europa! De kans om bultrugwalvissen, dwergvinvissen, bruinvissen, dolfijnen, enz. te zien te krijgen is bijzonder groot. Ook blauwe vinvissen, de grootste zeezoogdieren ter wereld, laten zich af en toe zien, wat een walvissafari tot één van de populairste excursies in IJsland maakt.  Een walvissafari duurt zo’n 2,5 à 3,5u en warme thermische kledij wordt voorzien.

Seizoen van 01/04 tem 30/11
Afvaart: van 01/07 tem 31/08 om 8u45, 9u45, 12u, 13u15, 15u15 en 16u45. Tot 20/08 ook een afvaart om 20u.
Buiten het hoogseizoen uurregeling op aanvraag

PRIJS

€ 80 per persoon
€ 45 per persoon voor kinderen van 7 tem 15 jaar
GRATIS voor kinderen van 6 jaar en jonger

Walvissafari vanuit Reykjavík

Hoewel Húsavík de onbetwiste walvishoofdstad van IJsland is, zijn er ook walvissafari’s mogelijk vanuit Reykjavík. Een walvissafari duurt zo’n 3u en warme thermische kledij wordt voorzien. Je vaart uit in de baai van Faxaflói voor de kust van Reykjavík waar je vooral kans hebt om dwergvinvissen, bruinvissen en dolfijnen te zien te krijgen. Uitzonderlijk kunnen ook blauwe vinvissen, bultrugwalvissen of zelfs orka’s gespot worden.

Afvaart in het hoogseizoen tussen dagelijks om 9u, 9u30, 10u, 13u, 14u, 17u, 19u en 20u30 vanuit de oude haven van Reykjavík. In de winter zijn er ook afvaarten om 13u, maar deze zijn sterk onderhevig aan de weersomstandigheden. Bij slecht weer dient de vertrekhaven soms gewijzigd te worden naar een andere locatie op het Reykjanes schiereiland. In dat geval wordt een gratis shuttlebus ingelegd.    

PRIJS

€ 90 per persoon
€ 45 per persoon voor kinderen van 7 tem 15 jaar
GRATIS voor kinderen van 6 jaar en jonger

Orkasafari vanuit Olafsvík

Sinds een paar jaar is er rond het Snæfellsnes schiereiland heel wat haring te vinden, die op de voet gevolgd wordt door talrijke killer whales (orka’s) op zoek naar een hapklare brok voedsel. Hierdoor is het Snæfellsnes schiereiland momenteel de beste plaats in IJsland om orka’s te spotten. De beste maanden zijn de wintermaanden februari/maart/april. Tijdens de orkasafari krijg je unieke beelden te zien van orka’s in een winters achtergronddecor van besneeuwde bergtoppen. Naast orka’s worden er ook vaak dolfijnen, potvissen, dwergvinvissen en bultrugwalvissen gespot. Soms krijg je ook zeehonden, Jan-van-genten en adelaars te zien.

Afvaart vanuit Ólafsvík van 15/02 tot 31/05 om 10u en om 14u.

Een walvissafari duurt zo’n 2 à 3,5u en warme thermische kledij wordt voorzien.

Opgelet: deze tour is sterk onderhevig aan weersomstandigheden en dient soms last minute geannuleerd te worden indien er teveel wind is.

PRIJS

€ 90 per persoon
€ 45 per persoon voor kinderen van 7 tem 15 jaar
GRATIS voor kinderen van 6 jaar en jonger

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox