HomeActiviteiten > Þórsmörk

ÞÓRSMÖRK

Zuid-IJsland biedt heel wat moois dat niet direct te zien is vanaf de ringweg maar dat verscholen ligt achter de gletsjertoppen in het binnenland. Eén van die speciale plekjes is de groene gletsjervallei Þórsmörk. Deze vallei ligt ingesloten tussen hoge bergen en gletsjers, en bestaat uit uitgestrekte kale grindvlaktes en talloze gletsjerriviertjes. Er heerst een microklimaat waardoor het er warmer is dan in de rest van Zuid-IJsland. Alles is er opvallend groen met talloze met mos begroeide steile bergflanken, varens en berkenstruiken. Dit levert contrastrijke schilderachtige landschappen op die tot de meest indrukwekkende van IJsland behoren. Þórsmörk is een paradijs voor wandelaars. Vertrek dus zeker vroeg genoeg ‘s morgens zodat je ten volle van deze verbluffende regio kunt genieten.

Vertrek: dagelijks tussen 21/06 en 09/09

Route: Reykjavík – Hveragerði – Selfoss – Hella – Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Þórsmörk (Húsadalur/Langidalur/Básar) en terug met 4×4 bus.
Voor reizigers op selfdrive tour voorzien we gewoonlijk opstapplaats Hvolsvöllur.

Dit is een trip door het binnenland met weinig tot geen eetmogelijkheden onderweg en ter plaatse. Voedsel zelf te voorzien.

PRIJS

€ 115 per persoon h/t vanuit Reykjavík
€ 90 per persoon h/t vanuit Hella of Hvolsvöllur

Kinderen:
12 tot 15 jaar: 50% korting
11 jaar en jonger: GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox