HomeActiviteiten > Stadswandeling

Stadswandeling

  Reykjavík food walk

Ben je een foodie en ben je nieuwsgierig naar de IJslandse keuken die momenteel zo hot is? Dan is dit zeker iets voor jou. Je trekt erop uit met een paar locals die verzot zijn op de IJslandse keuken en die passie graag delen met nieuwsgierige en – vooral – hongerige reizigers. Op deze culinaire tour (naar eigen zeggen de smakelijkste tour in IJsland) word je meegenomen naar lokale hotspots in downtown Reykjavík die je op eigen houtje nooit zou weten te vinden. Je bezoekt 6 unieke restaurants die op hun manier allemaal heel traditioneel IJslands zijn. De schapenkop en gefermenteerde haai worden achterwege gelaten. In de plaats daarvan focus je op overheerlijke typische gerechten die ook vandaag nog heel populair zijn en waar de IJslanders terecht trots op zijn. Zo proef je onder meer van IJslandse lamssoep, huisgemaakte ijsjes volgens een geheim recept, artisanale kazen, verschillende soorten vlees, de typische Skyr yoghurt, een pylsur van een beroemd hotdogkraam, de beste kreeftensoep ter wereld, en een uniek dessert dat met niets anders te vergelijken valt.

Duur: ong. 4u (lunchtour) en ong. 2,5u (avondtour)

Vertrek: dagelijks om 12u30 (in het hoogseizoen meerdere vertrekken) en 17u.

PRIJS

€ 105 per persoon
€ 55 per kind van 4 tem 12 jaar

  Folkloristische wandeling in Ísafjörður

Verblijf je op de Westfjorden en wil je graag iets meer weten over geschiedenis en tradities van Ísafjörður, de hoofdstad van de regio? De rijke geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de opmerkelijk goed bewaard gebleven 19e eeuwse huizen in het centrum, en in de vele stadslegendes en verhalen die er nog zeer levendig zijn. Vandaag is de stad bekend om zijn culturele en artistieke diversiteit. Je gids die voor de gelegenheid gekleed is in een 19e eeuws kostuum neemt je mee op een tocht door Ísafjörður en de omliggende heuvels. Je bezoekt historische huizen en handelscentra die dateren uit de hoogdagen van de stad. Ondertussen luister je naar volksverhalen over de mensen die er woonden en hun overtuigingen. Je bezoekt ook locaties die voorkomen in historische verhalen. Op het einde van de wandeling krijg je nog wat uitleg over fauna en flora en het geologisch verleden van de Westfjorden, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over de fjord en de omringende valleien. Deze uitstap kan heel het jaar door is zeker ook een aanrader in de winter, als de besneeuwde bergtoppen en de winterse setting een magische sfeer scheppen!

Deze tour kan uitgebreid worden met een extra uurtje gevuld met verhalen over de elfen, trollen en andere verborgen schepsels in en rond Ísafjörður. Supplement: € 15 per persoon.  

Duur: ong. 1,5 à 2u

Vertrek: 01/05 tot 14/10 om 10u, 14u en 17u.
15/10 tot 30/04 om 14u (of op afspraak)

PRIJS

€ 65 per persoon
Kinderen tot en met 16 jaar gratis

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox