HomeActiviteiten > Sneeuwscooter

Sneeuwscooter

  Sneeuwscootertocht op de Langjökull

Een sneeuwscootertocht is altijd fun gegarandeerd. Rijdend over eindeloze sneeuwvlaktes ervaar je de immense uitgestrektheid van de Langjökull gletsjer, een bijzondere belevenis.

Sneeuwscooters zijn gemakkelijk te besturen en warme thermische kledij en veiligheidsuitrusting wordt steeds voorzien. Opgelet: geldig rijbewijs is verplicht. 2 personen per scooter en minimumleeftijd voor de medepassagier is 6 jaar. Transfer heen en terug van Gullfoss Café naar het base camp aan de gletsjer is steeds inclusief. Duur: 3 à 4u waarvan 1u sneeuwscootertocht.

Prijs

€ 215 per volwassene
€ 165 per tiener van 12 tem 17 jaar
GRATIS voor kinderen van 6 tem 11 jaar
Supplement van € 75 indien 1 persoon op de scooter

Vertrek: dagelijks om 12u aan Gullfoss Café

  Sneeuwscootertocht op de Mýrdalsjökull

Niets is uitdagender dan een sneeuwscootertocht op de ijskap over de Katla, één van de grootste IJslandse vulkanen! Geniet van de eindeloze uitgestrektheid van de gletsjer en het adembenemende uitzicht over Zuid-IJsland bij helder weer.

Een sneeuwscootertocht is altijd fun gegarandeerd. Sneeuwscooters zijn gemakkelijk te besturen en warme thermische kledij en veiligheidsuitrusting wordt steeds voorzien. Opgelet: geldig rijbewijs is verplicht. 2 personen per scooter en minimumleeftijd voor de medepassagier is 5 jaar. Na de veiligheidsinstructies in het base camp stap je in een gletsjertruck en rijd je tot aan de gletsjer waar je sneeuwscooter voor je klaar staat. Duur: 2u waarvan 1u sneeuwscootertocht.

Prijs

€ 190 per volwassene
€ 140 per kind van 8 tem 16 jaar
Supplement van € 50 indien 1 persoon op de scooter

Vertrek: dagelijks om 10u, 12u30 en 15u aan het base camp

  Sneeuwscootertocht op de Vatnajökull

Ervaar de grootste gletsjer van Europa van bovenaf. Tijdens deze sneeuwscootertocht geniet je van adembenemende uitzichten over diepe valleien, hoge bergen, en natuurlijk de machtige Vatnajökull zelf. Je wordt per superjeep naar Jöklasel gebracht, het hoogst gelegen café van IJsland en het basecamp voor de sneeuwscootertocht (spectaculaire rit door de bergen van ong. 1u enkel traject).

Een sneeuwscootertocht is altijd fun gegarandeerd. Sneeuwscooters zijn gemakkelijk te besturen en warme thermische kledij en veiligheidsuitrusting wordt steeds voorzien. Opgelet: geldig rijbewijs is verplicht. 2 personen per scooter. Na de veiligheidsinstructies stap je in een superjeep en rijd je vanaf F985 tot aan de gletsjer waar je sneeuwscooter voor je klaar staat. Duur: 3u waarvan 1u sneeuwscootertocht.

Prijs

€ 175 per volwassene
€ 90 per kind tem 12 jaar
Supplement van € 65 indien 1 persoon op de scooter

Vertrek: dagelijks om 9u30 en 14u00 aan het kruispunt van de ringweg met F985 van 01/06 tem 15/10, en van Vagnsstaðir hostel van 01/03 tem 31/05.

Indien je over je eigen 4×4 beschikt, is het ook mogelijk zelf tot aan het basecamp Jöklasel te rijden (€ 20 per persoon korting).

  Sneeuwscootertocht in regio Mývatn (ENKEL IN DE WINTER)

Maak je een rondreis door Noord-IJsland in de winter, dan is een sneeuwscootertocht over het bevroren meer van Myvatn absoluut een must do! In regio Mývatn is de sneeuwscooter in de winter het ideale vervoersmiddel om je in de ruige arctische weersomstandigheden het gemakkelijkst te kunnen verplaatsen. Voor de lokale gidsen die deze tour begeleiden maakt de sneeuwscooter deel uit van hun levensstijl. Ze groeiden op in de regio met een voorliefde voor sneeuwscooteren en willen deze passie graag met je delen. Per sneeuwscooter trek je erop uit over het bevroren meer en door de bossen rond het meer. Nu ja, al gauw leer je dat ‘bos’ een relatief begrip is in IJsland.. Niets geeft je een ultiemer gevoel van vrijheid als rijden door uitgestrekte desolate sneeuwlandschappen onder de noordpoolcirkel! Er is ook geen betere manier om de eindeloze uitgestrektheid van deze regio te ervaren!

Prijs

€ 170 per persoon vanaf 8 jaar
Supplement van € 60 indien 1 persoon op de scooter

Vertrek: dagelijks meerdere vertrekken in de wintermaanden (november tot april)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox