Wat met je IJslandreis in tijden van coronacrisis?

 

Dag Vikings!

Covid-19 brengt de wereld langzaam maar zeker tot stilstand. Voor sommige sectoren betekent dit volledige sluiting, voor andere overuren.

Wij mogen bij Modern Vikings van geluk spreken dat eind maart en april laagseizoenmaanden zijn in IJsland, waardoor de impact momenteel beperkt is. Ons hoogseizoen start rond half mei en duurt tot september. Hier en daar werden wij reeds gecontacteerd door reizigers met de vraag of hun reis nog kan doorgaan deze zomer. Ook voor ons is het even afwachten hoe de situatie verder zal evolueren. Hieronder posten we regelmatig updates met de meest recente info. Bij vragen mag je ons altijd contacteren.

Bedankt ook aan onze reizigers die ons reeds bemoedigende berichtjes stuurden en duidelijk alle begrip lieten blijken in deze crisissituatie. Jullie zijn allemaal toppers!

 

Reisupdate 28/03/20

Door het algemeen reisverbod dat momenteel van kracht is worden alle vertrekken geannuleerd tot en met 03/05.

 

Reisupdate 23/03/20

De IJslandse grenzen zijn momenteel nog steeds open en er zijn geen belemmeringen om als toerist vrij rond te reizen. Er zijn echter aanzienlijke verstoringen in het Icelandair vluchtaanbod, waardoor wij alle reizen noodgedwongen annuleren met vertrek tot en met 10/04/20. Uiteraard stellen wij ten allen tijde de veiligheid van onze reizigers voorop. Onze groepsreizigers die de voorbije dagen nog aan het rondreizen waren, zijn ondertussen veilig terug thuis.

Voor vertrekken later dit voorjaar volgen we de situatie op de voet en zullen we al onze reizigers persoonlijk contacteren en informeren. We volgen al onze boekingen in chronologische volgorde op. Indien afreizen op de geplande vertrekdatum niet meer mogelijk zouden zijn, bekijken wij wat de mogelijkheden zijn om de reis te verplaatsen naar een latere reisdatum. Uiteraard is niemand zijn geld kwijt. Er zal in geval van een noodzakelijke annulatie een voucher voorzien worden ter waarde van het reeds betaalde voorschot. Deze maatregel werd door de overheid goedgekeurd ter ondersteuning van de zwaar getroffen reissector. Deze voucher dient minstens een jaar geldig te zijn, maar wij gaan nog een stapje verder en maken onze vouchers onbeperkt geldig in de tijd.

CONCREET:

Heb je geboekt voor mei en wil je graag weten of je kan vertrekken? Op dit moment is het nog niet duidelijk of je in die periode weer veilig zal kunnen reizen . We houden de situatie nauwlettend in de gaten zodat we je steeds van de laatste informatie kunnen voorzien.

Vertrek je pas deze zomer naar IJsland (juni, juli of augustus)? Dan vragen we je om even geduld uit te oefenen. Het is nog afwachten hoe de hele situatie zal evolueren. Voorlopig gaan alle reizen door. Om die reden vragen we dan ook vriendelijk om het saldo van je reis te betalen op de daarop voorziene datum.

Indien je reis niet kan doorgaan boeken we je met veel plezier om naar een andere datum of bieden we je graag een voucher aan die onbeperkt geldig blijft.

Bedankt in ieder geval voor jullie begrip en jullie geduld. Het spreekt voor zich dat we de situatie op de voet volgen en bereikbaar blijven voor jullie. Updates worden hier regelmatig gepost!

 

Reisupdate 15/03/20

IJsland blijft toegankelijk en Icelandairvluchten vanuit Brussel en Amsterdam zijn tot op heden NIET geannuleerd. Er zijn momenteel ook geen restricties van kracht om vrij rond te reizen in het land.

 

Reisupdate 13/03/20

Hey iedereen! Graag ook van ons een woordje uitleg over what to do met reizen naar IJsland in tijden van coronacrisis. Eerst en vooral: geen paniek. Wij zijn hoopvol dat het virus onder controle zal zijn tegen de start van het hoogseizoen en dat alle bij ons geboekte IJslandreizen zonder problemen zullen kunnen doorgaan. Ook onze wintergroepsreis is gisteren trouwens zonder problemen kunnen vertrekken vanop Zaventem.

Voor de reizigers die in de komende maand vertrekken, volgen wij de situatie uiteraard op de voet en volgen wij ieder dossier nauwgezet op. Momenteel geldt geen inreisverbod van Belgen in IJsland. In het slechtste geval dat reizen onmogelijk zou worden, bekijken wij geval per geval wat de omboekmogelijkheden zijn.

Op het Modern Vikings team kunnen jullie steeds rekenen. We zijn telefonisch bereikbaar voor bijkomende info en houden jullie op de hoogte zodra we meer weten!