Home > Begeleide rondreizen > Into the wild

Into the wild

Off the beaten track hotelrondreis dwars door het onbewoonde binnenland

 • IJslandse totaalervaring!
 • De belangrijkste hoogtepunten langs de ringweg en Snæfellsnes gecombineerd met het ongerepte binnenland
 • Bezoek alle plekken in de highlands waar je op eigen houtje amper kan geraken!
 • Ideale reis zowel voor first-timers als repeaters
 • Meerdere afreisdata in juli en aug
 • 12 dagen
 • Engelstalige en/of Franstalige reisbegeleiding ter plaatse (individuele vluchten)
 • Kleine groep met maximum 24 deelnemers
 • Vervoer in een avontuurlijke 4x4 mountain truck
 • Verblijf in comfortabele *** hotels (kamers met privésanitair)
 • Actieve reis met korte wandelingen, dus goede basisconditie vereist
Print Friendly, PDF & Email

Algemeen

Op deze reis steken we het buitenaards ogende IJslandse binnenland door en ervaren we wat het moet zijn om op de maan te rijden. Met een speciaal daarvoor uitgeruste 4×4 truck trekken we via de Sprengisandurroute door de ruigste en meest desolate steenwoestijn van Europa. Veel meer off the beaten track kan je niet gaan in IJsland! Gecombineerd met de hoogtepunten langs de ringweg en het Snæfellsnes schiereiland in het westen is deze reis een echte IJslandse totaalervaring.

Deze allesomvattende trip biedt het beste dat het bewoonde en onbewoonde IJsland te bieden heeft, en zal zowel reizigers die het land voor het eerst bezoeken als repeaters kunnen bekoren. Af en toe staan wandelingen op het programma, dus een goede basisconditie is vereist. De wegen in het binnenland zijn hobbelig en onverhard maar staan garant voor een unieke reiservaring en onvergetelijke herinneringen achteraf. Dit is een reis in kleine groep (max. 24 reizigers) met verblijf in comfortabele hotels. De reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige en/of Franstalige gids (vluchten op individuele basis).

Reisbeschrijving

DAG 1    Vlucht naar Keflavík – Reykjavík

Bij aankomst op de luchthaven neem je de shuttlebus naar je hotel in Reykjavík, waar je meteen op eigen houtje op verkenning kunt trekken. Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De eigenzinnige stad ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder grote wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. Het gezellige kleine centrum laat zich gemakkelijk te voet verkennen.

DAG 2    Golden Circle

Om 09:00 word je door de gids opgepikt aan je hotel, maak je kennis met de groep, en gaat de rondreis van start. Vandaag staat een bezoek gepland aan de zogenaamde Golden Circle, de verzamelnaam voor de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: Þingvellir National Park, Gullfoss en Geysir. Onze eerste stop is aan het Þingvellir National Park, een UNESCO site die op de geologische breuklijn ligt tussen Amerika en Europa. Nadien rijden we door naar Geysir, een hetebronnengebied waar je de nog actieve geiser Strokkur om de 5 à 10 minuten aan het werk kunt zien. In het nabijgelegen Haukadalurbos planten we met de groep een aantal boompjes in het kader van een herbebossingsproject. Even verder ligt de waterval Gullfoss, een van de bekendste en meest spectaculaire watervallen van IJsland. We overnachten in de omgeving van Hella/Hvolsvöllur.

DAG 3    Zuidkust – Vík

Verder dan richting de zuidkust die gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en een aantal mooie watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. We maken een stop aan de watervallen en aan de vogelrotsklif van Dyrhólaey waar je in de zomer duizenden fotogenieke papegaaiduikers kunt spotten. We houden ook even halt in het kleine dorpje Vík, het zuidelijkste punt van IJsland, waar enkele rotskliffen spectaculair oprijzen uit de zee.  Daarna rijden we door de vulkanische zand- en aswoestijn Myrdalssandur en het uitgestrekte lavaveld Eldhraun door naar onze overnachtingsplaats Kirkjubæjarklaustur waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

DAG 4    Jökulsárlón – Skaftafell

We rijden verder door lavavelden en lege zandvlaktes tot aan de regio van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa die met zijn gletsjertongen tot dicht bij de ringweg komt. Met de gletsjer duidelijk in zicht aan onze linkerzijde vervolgen we onze weg tot aan Jökulsárlón en Fjallsárlón, twee bekende ijslagunes aan de rand van de Vatnajökull gletsjer waar grote ijsschotsen langzaam afdrijven naar de oceaan. Een zodiactour op het Fjallsárlónmeer kan hier niet ontbreken. Verder bezoeken we ook het Diamond Beach, een zwart zandstrand dat bezaaid ligt met afsmeltende ijsschotsen en ijskristallen. Op onze terugweg stoppen we nog even in de omgeving van Skaftafell, waar we een van de gletsjertongen van dichterbij kunnen bekijken. Overnachten doen we opnieuw in Kirkjubæjarklaustur.

DAG 5    Landmannalaugar

Vandaag laten we de asfaltwegen achter ons en trekken we voor het eerst het binnenland in. Via een mooie hobbelige bergroute rijden we naar Landmannalaugar, een gebied dat bekendstaat om zijn schitterende geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen. Het is een grotendeels met lava bedekt dal waaruit ook een warmwaterrivier ontspringt. Landmannalaugar vormt met zijn uitzonderlijk kleurenpalet één van de absolute hoogtepunten van het IJslandse binnenland. Je kunt er (optioneel) een mooie wandeling maken en nadien heerlijk baden in de natuurlijke warmwaterbron beneden in de vallei. Nadien rijden we verder naar onze overnachtingslocatie in de Þjórsárdalurvallei.

DAG 6    Sprengisandur hooglandroute

Vandaag staat de meest uitdagende etappe van heel de reis op het programma. We vertrekken in noordelijke richting via de Sprengisandur hooglandroute, dé ultieme binnenlandse route met prachtige vergezichten en uitgestrekte vulkanische zandvlaktes. Je kan niet anders dan overweldigd worden door een immens gevoel van nietigheid in dit eindeloze niemandsland. Van de weinige 4×4 hooglandroutes die IJsland doorkruisen van zuid naar noord is dit de meest uitdagende vanwege de eindeloze leegte, de immense barre steenvlaktes en de onoverbrugde rivieren die moeten doorgestoken worden. Onze ervaren chauffeur zal ons probleemloos door dit hobbelig parcours heen loodsen. Eenmaal aangekomen in het noorden rijden we naar de omgeving van Lake Mývatn waar we de komende drie nachten zullen verblijven.

DAG 7    Tjörnes – Mývatn – Dettifoss – Ásbyrgi

Vandaag bezoeken we het Tjörnes schiereiland, de noordelijkste etappe van onze reis. We beginnen met een verkenning van de vulkanische omgeving rond Mývatn met zijn vele mysterieuze natuurfenomenen. We bezoeken er het geothermische veld van Hverir met zijn borrelende modderpoelen, en de omgeving van Krafla met zijn bijzondere lavaformaties en vulkaankraters. Daarna gaat het verder richting Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, gelegen in de Jökulsárgljúfur canyon. In dezelfde regio krijgen we ook Ásbyrgi te zien, een bijzondere hoefijzervormige canyon. In de namiddag rijden we door naar het kleurrijke vissershaventje Húsavík.

DAG 8    Uitstap naar de Askja vulkaan

Vandaag bezoeken we de Askja caldera, een verzonken vulkaankrater gelegen in Ódáðahraun, een uitgestrekte zand-, steen- en lavawoestijn in het noordelijk deel van het Vatnajökull National Park. Askja’s geografische isolatie en buitenaards ogende maanlandschappen creëerden de ideale trainingslocatie voor de eerste NASA missies naar de maan in de jaren ’60 en ’70. De weg ernaartoe loopt door hobbelig onbewoond highland terrein, maar het maakt allemaal deel uit van het avontuur. Het eindeloze uitzicht is adembenemend! Onderweg passeren we langs de spectaculaire tafelberg Herðubreið. De grote Askja caldera werd gevormd door een vulkaanuitbarsting tijdens de laatste ijstijd. We wandelen tot aan het Askja meer, gevormd door een krachtige vulkaanuitbarsting eind 19e eeuw. Tijdens deze uitbarsting werd ook een tweede indrukwekkende krater gevormd – de Viti explosiekrater – met prachtig turquoiseblauw (warm!) water. Verder stoppen we ook aan Drekagil, een canyon beroemd om zijn vreemd gevormde lavaformaties. Daarna keren we terug naar de omgeving van Lake Myvatn voor avondmaal en overnachting.

DAG 9    Akureyri – Skagafjörður

Onderweg naar Akureyri maken we een stop aan Goðafoss, een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Akureyri, de kleine maar fijne hoofdstad van het noorden, is mooi gelegen aan een fjord en is met zijn gezellige shoppingstraat, zijn hooggelegen kerk en zijn botanische tuin zeker een bezoekje waard. We genieten hier van wat vrije tijd (optioneel kan een bezoek aan het Forest Lagoon openluchtbad geboekt worden) en zetten daarna onze tocht verder in noordwestelijke richting. Via indrukwekkende bergketens en smalle bergpassen begeven we ons naar Skagafjörður, een regio bekend om zijn vele Vikingverhalen en paardenfokkerijen. We overnachten in de omgeving van Laugarbakki.

DAG 10    Vatnsnes schiereland – Búðardalur – Snæfellsnes

Vandaag verkennen we de noordwestkust van IJsland, bekend vooral vanwege zijn zeehondenkolonies. We maken een rondrit over het Vatnsnes schiereiland en passeren langs Hvítserkur, een bijzondere rotsformatie die 15m uit zee oprijst. Met een beetje geluk spot je hier ook zeehonden nabij het strand. In de namiddag rijden we door agrarisch gebied en desolate heidevelden naar Eiríksstaðir, het huis van Erik De Rode en zijn zoon Leif, de bekendste IJslandse vikingen aller tijden. In het replica turfhuis met grasdak zullen moderne vikingen je wegwijs maken in de levensstijl van de vikingen van weleer. We overnachten op het Snæfellsnes schiereiland.

DAG 11    Snæfellsjökull National Park – Reykjavík

Vandaag trekken we op verkenning op het Snæfellsnes schiereiland, dat vooral wordt gekenmerkt door de imposante Snæfellsjökull gletsjer die op het uiteinde van het schiereiland over immense lavavelden uittorent. We gaan even uitwaaien op het mooie zwarte kiezelstrand van Djúpalónssandur en maken ook een wandeling langs de ruige rotskust tussen Arnarstapi en Hellnar. Hier springen vooral de spectaculair gevormde basaltrotsen in het oog. Daarna rijden we terug naar Reykjavík waar de rondreis eindigt en waar je nog wat kunt rondkuieren en genieten van wat vrije tijd. Voor shoppen en lekker eten ben je trouwens in Reykjavík aan het juiste adres want je vindt er opvallend veel kleine boetiekjes van lokale designers en veel gastronomische restaurants.

DAG 12    Reykjavík – luchthaven van Keflavík

‘s Morgens neem je de shuttlebus terug naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België.

Prijs

AFREIZEN op basis van verblijf in
een tweepersoonskamer
op basis van verblijf in
een single kamer
op basis van verblijf in
een triple kamer
27/06/24 – 08/07/24 € 5740 € 6850 € 5420
04/07/24 – 15/07/24 € 5740 € 6850 € 5420
11/07/24 – 22/07/24 € 5740 € 6850 € 5420
01/08/24 – 12/08/24 € 5740 € 6850 € 5420
22/08/24 – 02/09/24 € 5740 € 6850 € 5420

Inbegrepen

 • Vluchten h/t vanuit Brussel in de goedkoopste economyklasse inclusief luchthaventaksen
 • 2 nachten in een centraal gelegen comfortabel hotel in Reykjavík (kamer met privésanitair)
 • 9 nachten in comfortabele plattelandshotels (kamer met privésanitair)
 • 11x ontbijt
 • 2x picnic lunch
 • 9x tweegangendiner of buffet diner
 • Shuttlebus van de luchthaven naar het hotel en terug
 • Begeleide busrondreis van dag 2 tem dag 11
 • Begeleiding door een Engelstalige en/of Franstalige lokale gids van dag 2 tem dag 11
 • Zodiac tour op het Fjallsárlón gletsjermeer
 • Toegang tot het Eiríksstaðir vikingmuseum

Niet inbegrepen

 • Alle niet vermelde maaltijden
 • Frisdranken en/of alcoholische dranken tijdens de avondmalen (water wel beschikbaar)
 • Optionele excursies (ter plaatse te boeken via de lokale gids bij aanvang van de tour): Forest Lagoon
 • Annulering- en/of reisbijstandsverzekering

Belangrijk

Op het moment van boeking wordt nagekeken of de goedkoopste vluchtklasse nog beschikbaar is. Als deze niet meer beschikbaar blijkt, is een vluchtsupplement van toepassing.


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox