HomeSelfdrives > IJsland met eigen wagen

Indien je voldoende tijd hebt (3 weken of meer) is reizen met je eigen wagen het overwegen waard. Vooral indien je over je eigen 4×4 beschikt, kan dit interessant zijn. De Smyril Line ferry vanuit Denemarken is de enige ferryverbinding die IJsland met het Europese vasteland verbindt. In de zomer vaart de MS Norröna ferry 2 maal van Hirtshals in Noord-Denemarken naar Tórshavn op de Faeröereilanden en 1 maal van Tórshavn naar Seyðisfjörður in Oost-IJsland. Er zijn dus 2 mogelijkheden om in IJsland te geraken. Je kunt ofwel de rechtstreekse ferry nemen met vertrek vanuit Hirtshals op dinsdag (half uurtje stopover op de Faeröereilanden), of de onrechtstreekse ferry met vertrek op zaterdag en met een stopover van 3 nachten op de Faeröereilanden. In beide gevallen kom je op donderdagochtend aan in Seyðisfjörður. De ferry vaart 2 uur later al terug af van Seyðisfjörður naar Denemarken met aankomst in Hirtshals op zaterdagochtend. De Smyril Line vaart het hele jaar door, maar buiten het hoogseizoen gelden andere uurregelingen en prijzen. Opgelet: boek je overtocht op tijd! De Smyril Line beschikt over een beperkte capaciteit, vooral voor campers. Ook de privékajuiten zijn vaak reeds maanden op voorhand volgeboekt.

Hieronder vind je meer info over de Smyril Line ferry. We stellen je ook een voorbeeldrondreis van 3 weken voor die begint en eindigt in Seyðisfjörður in overeenstemming met de vertrek- en aankomsttijden van de ferry.

Wil je liever je eigen wagen in IJsland krijgen zonder daarvoor zelf de lange overtocht over de Noord-Atlantische oceaan te moeten doen? Dan bestaat er ook de mogelijkheid je eigen voertuig vanuit Rotterdam naar IJsland te verschepen en zelf het vliegtuig te nemen. Meer info vind je hieronder.


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox