HomeThemareizen > Hot pot tour

Hot Pot Tour

Wellness in de vrije natuur

Print Friendly, PDF & Email

Reisbeschrijving

Wat als we nu eens gewoon een reisconcept aanbieden waarbij de foto’s al het overtuigingswerk doen? Deze rondreis is gebaseerd op het natuurwonder dat het diepst geworteld zit in de IJslandse cultuur, maatschappij en tradities: de geothermische energie. Het natuurlijke warm water uit de vulkanische ondergrond is voor de IJslanders de levensader die hun huizen en hun openluchtzwembaden verwarmt.

Van oudsher zijn er overal te lande natuurlijke warmwaterbronnen te vinden in de vrije natuur die een sleutelrol spelen in het sociaal leven van de IJslanders. Na een lange werkdag verzamelen IJslanders van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking in de honderden publieke zwembaden en/of natuurlijke warmwaterbronnen om te ontspannen of bij te praten met vrienden. De zwembadcultuur zit diep ingebakken in de cultuur en alleen al in Greater Reykjavík zijn er maar liefst 17 zwembaden. Hier en daar zijn moderne luxe wellnesscomplexen ontstaan, waarvan de Blue Lagoon op het Reykjanes schiereiland ongetwijfeld de bekendste is.

Op deze rondreis gaan we echter vooral op zoek naar de kleinere verborgen natuurlijke bronnetjes  die vaak enkel bekend zijn bij de locals. Gratis (of bijna gratis) wellness dus temidden van de natuur! De route verklappen doen we niet. We bezorgen je na boeking onze geheime lijst met gps coördinaten. Wat we wel al kunnen meegeven is dat de hot pots verspreid liggen over het hele land, met een hoge concentratie op de Westfjorden. Qua reisduur kunnen we volledig op maat werken en kunnen we korte reizen samenstellen vanaf 6 dagen met focus op 1 regio. We kunnen de hot pots ook als speciale insteek gebruiken tijdens volledige rondreizen rond de ringweg (van 10 dagen of meer). Hou er enkel rekening mee dat dit soort hot pots niet commercieel uitgebaat zijn en over weinig tot geen faciliteiten beschikken. Indien gewenst kunnen we deze afwisselen met enkele échte wellnesscomplexen, zoals de Blue Lagoon, Secret Lagoon, Laugarvatn Fontana, Mývatn Nature Baths, enz. Ieder dorp, hoe klein ook, beschikt in IJsland over een warm zwembad, soms indoor, maar vaak ook outdoor. Ook deze dorpszwembaden kunnen aan bod komen op deze tour.

Veel mogelijkheden dus, zomer én winter. En wat meer is: deze reis is ook uiterst geschikt om met kinderen te doen. Eindeloos zwembadplezier gegarandeerd!


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox