Home > Multi day adventure > Hiking like a Viking

Wegwijs in ons hiking en trekking aanbod in IJsland

Het IJslandse binnenland is volledig onbewoond en is daarmee een van de leegste, ruigste en meest ongerepte natuurgebieden van Europa met een extreme variatie aan landschappen en kleuren. We zouden zelfs durven beweren dat de mooiste plekken in IJsland niet langs de ringweg maar in de binnenlandse highlands gelegen zijn. Overnachten in het binnenland is enkel mogelijk in berghutten met gedeelde slaapzalen. Er zijn geen geasfalteerde wegen en de regio is enkel per 4×4 bereikbaar in de zomermaanden (of per gespecialiseerde superjeep in de wintermaanden). De beste manier om deze imposante natuur te ontdekken is te voet. Onze meerdaagse trekkings doorkruisen de mooiste wandelgebieden van IJsland. We bieden verschillende formules aan:

TREKKING MET BAGAGEVERVOER – VASTE VERTREKDATA – ZOMER
Wij bieden de populairste en bekendste IJslandse trekkings (zoals de Laugavegur trail) aan met meerdere vaste vertrekdata in de zomermaanden. Bagagevervoer is voorzien van hut naar hut. De trekkings worden begeleid door een ervaren Engelstalige berggids. Internationale groep van max. 16 deelnemers.

RUGZAKTREKKING ZONDER BAGAGEVERVOER – PRIVÉ TREKKING – ZOMER
Daarnaast bieden wij ook wildernistrekkings aan in de meest ongerepte regio’s van IJsland waar verder bijna niemand komt. Deze trekkings hebben geen vaste vertrekdata en worden enkel op maat aangeboden aan groepjes vrienden of familie op zoek naar een unieke wilderniservaring. Ook als business retreat of digital detox retreat zijn deze trekkings geschikt. Op deze meer off the beaten track trekkings draag je zelf je rugzak en word je begeleid door een ervaren berggids. Prijs op basis van een groep van min. 6 en max. 12 deelnemers. Kleinere groepen: prijs op aanvraag.

Voor alle trekkings is een goede fysieke conditie vereist (check voor iedere reis het vereiste fitheidsniveau).
Al onze trekkings worden aangeboden met verblijf in berghutten (enkel de Laugavegurtrekking bieden we ook in kampeerformule aan).
Al onze trekkings worden begeleid door ervaren Nederlandstalige of Engelstalige berggidsen (enkel de Laugavegurtrekking kan ook op individuele basis worden geboekt zonder reisbegeleiding).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox