home > activiteiten > gletsjerwandeling

gletsjerwandeling

  Gletsjerwandeling op de Sólheimajökull

Deze gemakkelijke en veilige gletsjerwandeling is geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de adembenemende Sólheimajökull gletsjer. Wandelend over het ijs ontdek je de verschillende kleurschakeringen van de gletsjer, gaande van wit en blauw tot helder transparant. Je krijgt prachtige ijsstructuren en formaties te zien. Het is pas door de gletsjer van zo dichtbij te ervaren dat je de grootsheid ervan ten volle kunt vatten.

De nodige uitrusting + aangepast schoeisel wordt voorzien, en voor vertrek wordt uitgelegd hoe het materiaal (oa. houweel) te gebruiken.

Deze excursie is geschikt voor iedereen. Minimumleeftijd is 10 jaar. Vertrek: dagelijks om 10u, 12u en 14u. Duur: 3u tot 3,5u waarvan 2u op het ijs

PRIJS

€ 115 per persoon
€ 80 per kind van 10 tot 15 jaar

Er is ook een kortere wandeling mogelijk van 2 à 2,5u waarvan 1 à 1,5u op het ijs. Minimumleeftijd is 8 jaar. Verschillende vertrekken per dag.

PRIJS

€ 80 per persoon
€ 55 per kind van 8 tot 15 jaar

  Gletsjerwandeling op de Svínafellsjökull

De adembenemende Svínafellsjökull in het Skaftafell National Park is een uitloper van de machtige Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Het natuurschoon en de uitzichten zijn er overweldigend. Je wandelt door een wonderland van ijssculpturen met smalle ijsruggen en diepe gletsjerspleten.  

De nodige uitrusting + aangepast schoeisel wordt voorzien, en voor vertrek wordt uitgelegd hoe het materiaal (oa. houweel) te gebruiken.

Deze excursie is geschikt voor iedereen. Minimumleeftijd is 8 jaar. Meerdere vertrekken per dag. Duur: 2,5 à 3u waarvan 1,5 à 2u op het ijs.

PRIJS

€ 85 per persoon
€ 65 per kind van 8 tot 15 jaar


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Stuur ons een berichtje via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox