HomeActiviteiten > Askja vulkaan

Askja vulkaan

Per 4×4 bus

Vanuit Mývatn (Noord-IJsland) kan je een uitstap maken per 4×4 bus naar de Askjavulkaan in het IJslandse binnenland. Deze onherbergzame vulkanische regio heeft bekendheid verworven als trainingslocatie van de Apollo-astronauten ter voorbereiding van hun reis naar de maan eind jaren ‘60. De Askja heeft een prachtige krater met ernaast ook een kleinere explosiekrater die gevuld is met blauwgroen warm water waarin je kunt baden. De omgeving is er ronduit adembenemend. Naast Askja bezoek je ook de Herðubreiðarlindir nature reserve, waar riviertjes ontspringen uit oude lavastromen en een groene oase creëren temidden van barre vulkaanlandschappen. De Herðubreið tafelberg torent boven deze groene vegetatie uit en vormt zo een spectaculair achtergronddecor.

Vertrek: dagelijks tussen 22/06 en 10/09 aan supermarkt Kjörbúðin naast het Tourist Information Center in Reykjahlíð (aan het meer van Mývatn) om 8u.
Duur: 11 à 12u
Dit is een trip door het binnenland met geen eetmogelijkheden onderweg. Voedsel zelf te voorzien.

PRIJS

€ 220 per persoon
€ 110 per persoon voor kinderen van 6 tem 12 jaar

Per superjeep

Wens je deze uitstap liever in kleinere groep te doen met privébegeleiding door lokale gidsen, dan kan je er voor kiezen om per superjeep te reizen. Tijdens de superjeeptour bezoek je Askja, het Víti kratermeer, en ook Holuhraun, het jongste lavaveld in IJsland! Dit lavaveld dateert van de Bárðarbunga vulkaanuitbarsting in 2014 en is nog steeds aan het afkoelen. Een heel bijzondere locatie dus om te ontdekken!

Vertrek: dagelijks tussen 12/06 en 15/10 aan de parking van Hotel Reynihlíð (aan het meer van Mývatn) om 8u.
Duur: 12 à 13u
Dit is een trip door het binnenland met geen eetmogelijkheden onderweg. Voedsel zelf te voorzien.

PRIJS

€ 400 per persoon vanaf 16 jaar
€ 310 per persoon voor kinderen van 6 tem 15 jaar
Privé superjeeptour voor groepen van 4 tem 6 personen: prijs op aanvraag

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox