HomeActiviteiten > Snorkelen tussen 2 continenten

Snorkelen tussen 2 continenten

  Snorkelen in de Silfrakloof

Snorkel tussen 2 continenten in het helderste water ter wereld! Een snorkelavontuur in de beroemde Silfrakloof is een once-in-a-lifetime ervaring, uniek in de wereld.

De Silfrakloof is een van de meest bijzondere snorkel- en duikplekken ter wereld aangezien deze op de breuklijn van de Amerikaanse en Europese tectonische aardplaten gelegen is. Het water is gletsjerwater dat wordt gefilterd door poreus lavasteen en daardoor extreem helder is. Je kunt wel 100m diep kijken en zo krijg je een kleurrijke onderwereld te zien die aan de oppervlakte niet zichtbaar is. Met een zichtbaarheid tot 120m behoort Silfra trouwens tot de plaatsen met het helderste water ter wereld! Het water heeft een constante temperatuur van 2 tot 4°C het hele jaar door, maar velen trotseren de ijzige temperaturen voor een snorkel- of duikavontuur tussen 2 continenten.

Bij aankomst aan Silfra krijg je van de gids een droogpak en een snorkelset, en uitgebreide briefing over hoe dit materiaal te gebruiken en vooral ook hoe je warm te houden tijdens de 30 à 40min durende snorkeltour. Tijdens de snorkeltrip verken je de 4 belangrijkste secties van Silfra. Big Crack is het smalste stuk waar de continentale platen zo dicht bij elkaar liggen dat je ze bijna kunt aanraken. De kloof wordt breder in Silfra Hall, waar het volledige kleurenspectrum in het extreem heldere water goed zichtbaar wordt. De spectaculairste sectie is de Cathedral, een 100m lange kloof waar je bijna door kunt kijken van begin tot einde. Eindigen doe je in de Silfra Lagoon.

Opgelet: goede fysieke conditie vereist! Medisch attest dient voorgelegd te worden.

Seizoen: dagelijks het hele jaar door
Duur: 2,5u (meeting op de locatie). Of 5u met pick up/drop off in Reykjavík
Maximum 6 snorkelaars per gids

Te voorzien: Lang ondergoed, dikke kousen, kledij aangepast aan het weer, contactlenzen als je een bril draagt

Inbegrepen: begeleide snorkeltrip, al het nodige snorkelmateriaal, warme chocomelk en snacks na de trip, toegangsgeld tot de Silfrakloof

Deelnemers moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:
– een online medisch attest ingevuld hebben.
– een doktersattest kunnen voorleggen indien ze ouder dan 60 jaar zijn.
– een aansprakelijkheidsformulier invullen voor de start van de excursie.
– minimum 150cm en maximum 200cm groot zijn.
– minimum 45kg en maximum 120kg wegen.
– minstens 14 jaar oud zijn.
– goed kunnen zwemmen.
– in goede fysieke conditie zijn.
– in staat zijn om een nauwe dry suit te dragen.
– in het Engels kunnen communiceren.
– niet zwanger zijn.

Het is ook mogelijk te duiken tussen de 2 continenten en je PADI-certificaat te halen. Om te duiken is een duikersbrevet en een dry suit certificaat vereist. Meer info op aanvraag.

PRIJS

€ 160 per persoon voor snorkelexcursie
€ 260 per persoon voor duikexcursie (meer info op aanvraag)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox