HomeActiviteiten > Lofthellir ijsgrot

Lofthellir ijsgrot

Een van onze absolute lievelingsplekken van Noord-IJsland én een insider hotspot is de permafrost ijsgrot van Lofthellir! De ijsgrot van Lofthellir is een unieke natuurlijke attractie in de regio Myvatn in Noord-IJsland. Het is een van de grootste ijsgrotten in het land en biedt je de mogelijkheid om een fascinerende ondergrondse wereld van ijsformaties te verkennen. Opgelet: om deze grot te bereiken komt er wat kruipwerk op handen en voeten aan te pas. Deze excursie is dus enkel geschikt voor avontuurlijke reizigers die geen last hebben van claustrofobie.

De Lofthellir ijsgrot is niet gemakkelijk toegankelijk en kan alleen worden bezocht via een georganiseerde begeleide excursie. De tour vertrekt vanuit het Myvatn gebied en omvat een 4×4 rit over een lavaveld, gevolgd door een wandeling van ong. een half uur tot aan de ingang van de grot.

Uitgerust met helm en koplamp begin je met je gids aan de afdaling in de grot. Bij de eerste stap in de grot voel je al hoe de temperatuur daalt en het geluid van de buitenwereld geleidelijk aan plaatsmaakt voor oorverdovende stilte. Je begeeft je dieper in de duisternis van de grot en moet hiervoor soms op handen en voeten nauwe doorgangen en smalle spleten door. Hoe verder je je waagt, hoe spectaculairder het wordt! Overal om je heen zie je prachtige ijsformaties, gevormd door de eeuwenlange interactie tussen lava en ijs. Je passeert langs glinsterende stalactieten en stalagmieten, en langs een ondergronds meer bedekt met een laag ijs die glinstert als een kristallen spiegel. Dat dergelijke adembenemende natuurlijke formaties diep in de aarde te vinden zijn, is bijna niet te geloven. De magische bevroren onderwereld van Lofthellir confronteert je met de ongelooflijke kracht en schoonheid van de natuur en laat ongetwijfeld een onvergetelijke indruk op je na. Duur van de excursie is ong. 4 à 5 uur. De excursie wordt het hele jaar door georganiseerd.

PRIJS

€ 295 per persoon vanaf 13 jaar
€ 265 per kind van 8 tem 12 jaar

De Lofthellir ijsgrot is ook te zien in onze reisreportage over Noord-IJsland vanaf 03:43:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox