HomeSelfdrives > Home & Away

Home & Away

 Slowtravel met verblijf in vakantiehuisjes

  • Ideale formule voor families met kinderen, vriendengroepen, enz.
  • Slowtravel: langer ter plaatse op 1 locatie
  • Selfcateringformule
  • Mogelijk het hele jaar door
  • Route en reisduur variëren naargelang het seizoen
  • Huisjes in alle comfortniveaus, gaande van basic tot luxueus
  • Kan op maat worden samengesteld in functie van je budget
  • Keuze uit gewone huurwagen of 4x4. Meer info vind je hier
Print Friendly, PDF & Email

Reisbeschrijving

Deze formule is ideaal voor gezinnen met kinderen, grote families of samenreizende vriendengroepjes. Je ontdekt IJsland op een ontspannen manier vanuit het comfort van een vakantiehuisje. Een vakantiehuisje vormt een goed alternatief voor mensen die hun vakantie in rust willen doorbrengen en niet iedere dag van hotel willen veranderen. De huisjes zijn gelegen in specifieke vakantieregio’s waar ook de IJslanders zelf vaak een buitenverblijf hebben en waar heel wat te zien en beleven is. Ideaal dus om een bepaalde streek beter te leren kennen. IJslanders houden van de weinige beboste regio’s die ze hebben. Veel van hun vakantiehuisjes liggen dus in het bos (nu ja, ‘bos’ is een relatief begrip in IJsland. Het gaat hier eerder over struikgewas en lage berkenbegroeiing). Het zijn in hout opgetrokken chalets die over vloerverwarming beschikken en daardoor heel gezellig, warm en huiselijk aanvoelen. Vaak hebben ze ook een buitenjacuzzi, wat de IJslandervaring compleet maakt. We bieden huisjes aan van 2 tot 8 personen verspreid over het hele land, maar met grote concentraties in de regio’s van de Golden Circle, de noordelijke fjorden in de omgeving van Akureyri en de regio Borgarfjörður/Húsafell in West-IJsland. Alle huisjes beschikken uiteraard over de nodige basisvoorzieningen, maar kunnen wel aanzienlijk in prijs variëren afhankelijk van de locatie en het comfortniveau.

Wij werken samen met de grootste aanbieder van vakantiehuizen in IJsland. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk van meer dan 200 vakantiehuisjes die online in hun database terug te vinden zijn en waarvan direct ook beschikbaarheid en prijzen kunnen gecheckt worden. Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden en werken samen met jou een reisroute uit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je ervoor kiezen om 1 volledige week op 1 locatie te verblijven, of om een volledige rondreis van 2 weken te maken met verblijf in 4 verschillende huisjes. Op eenvoudig verzoek sturen wij je graag de link van onze lokale agent door zodat je zelf al eens een kijkje kunt nemen en per regio een huisje kunt selecteren. Wij verwerken de geselecteerde huisjes dan in een totaalofferte inclusief vluchten, huurwagen en eventuele excursies. De prijzen van de huisjes die je terugvindt zijn uiteraard ook de prijzen die wij berekenen in onze totaalofferte. Huisjes zijn het hele jaar boekbaar, maar hou er rekening mee dat we in de winter vanwege de bereikbaarheid enkel de regio’s Zuid- en West-IJsland aanbieden. In de winter kan een verblijf in een vakantiehuisje temidden van eindeloze sneeuwlandschappen en met eventueel noorderlicht als extraatje op de achtergrond een magische ervaring zijn!

Hieronder kan je 2 voorbeeldreizen bekijken: een volledige rondreis die in de zomer een populaire formule is, en een rondreis door Zuid- en West-IJsland die het hele jaar door mogelijk is. 


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Contacteer ons via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox