HomeActiviteiten > Bustours vanuit Reykjavík

Bustours vanuit Reykjavík

Huur je liever geen wagen, dan is het ook mogelijk in Reykjavík te verblijven en van daaruit een aantal begeleide dagexcursies te doen per bus naar bezienswaardigheden in de omgeving van de stad. Hieronder vind je een overzichtje van de mogelijkheden.

  Golden Circle

Waarschijnlijk de populairste daguitstap vanuit Reykjavík en met reden. Geen enkele trip naar IJsland is compleet zonder een bezoek aan de Golden Circle.

De zogenaamde Golden Circle is de verzamelnaam voor de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: de spectaculaire waterval Gullfoss; het hetebronnenveld Geysir waar je de actieve geiser Strokkur aan het werk kunt zien; en het Þingvellir National Park, dat op de breuklijn ligt tussen Amerika en Europa en waar je letterlijk door een kloof kunt wandelen tussen de twee continenten.

Duur: 7 à 8u.

Vertrek dagelijks om 9u. Inclusief pick up aan je accommodatie in Reykjavík tussen 8u30 en 9u. Steeds kleine groep en vervoer per minibus.

Lunch is niet voorzien maar je kunt iets eten in het café/restaurant aan Gullfoss.

PRIJS

€ 90 per persoon
€ 45 per kind tem 12 jaar

  Zuidkust

Tijdens deze excursie ontdek je het gevarieerde zuiden van IJsland. De zuidkust wordt gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en een aantal mooie watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. Op de vogelrotsklif van Dyrhólaey kan je in de zomer duizenden fotogenieke papegaaiduikers spotten (opgelet: gesloten tijdens het broedseizoen van half mei tot 23 juni). Je maakt verschillende fotostops onderweg en wandelt ook tot aan de rand van de imposante Sólheimajökull om de grootsheid van de gletsjer van dichtbij te ervaren.

Duur: 9 à 10u.

Vertrek het hele jaar door op woensdag, vrijdag en zondag om 9u. Inclusief pick up aan je accommodatie in Reykjavík tussen 8u30 en 9u. Steeds kleine groep en vervoer per minibus.

Lunch is niet voorzien maar je kunt iets eten in een café/restaurant onderweg.

PRIJS

€ 120 per persoon
€ 60 per kind tem 12 jaar

  Snæfellsnes

Het Snæfellsnes schiereiland wordt wel eens IJsland in het klein genoemd. Terecht, want je vindt er zowat alle typisch IJslandse natuurfenomenen terug: mooie vissersdorpjes, oude vulkaankraters, lavagrotten, rotsige stranden, basaltkolommen en vogelrotskliffen. Op het uiteinde van het schiereiland torent de Snæfellsjökull gletsjer over immense lavavelden uit. Op Snæfellsnes kun je echt een einde van de wereldgevoel ervaren. In Arnarstapi maak je een wandeling langs woeste rotskliffen met zicht op de majestueuze gletsjer in de verte. Djúpalónssandur is dan weer bekend om zijn uitgestrekte zwarte zandstranden en lavarotsformaties. Tijdens deze uitstap heb je bijna constant uitzicht op het natuurschoon van de Snæfellsjökull, en de omliggende bergen en fjorden. Aangezien de kust nooit veraf is, krijg je met een beetje geluk ook zeehonden, grote vogelkolonies en zelfs walvissen te zien.

Duur: 9 à 10u.

Vertrek van april tot november op maandag en donderdag om 9u. Inclusief pick up aan je accommodatie in Reykjavík tussen 8u30 en 9u. Steeds kleine groep en vervoer per minibus.

Lunch is niet voorzien maar je kunt iets eten in een café/restaurant onderweg.

PRIJS

€ 150 per persoon
€ 75 per kind tem 12 jaar

  Landmannalaugar

Landmannalaugar staat bekend om zijn schitterende geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen. Het is een grotendeels met lava bedekt dal waaruit ook een warmwaterrivier ontspringt. Je kunt er heerlijk baden en van de spectaculaire omgeving genieten. Landmannalaugar vormt met zijn uitzonderlijk kleurenpalet één van de absolute hoogtepunten van het IJslandse binnenland. Je kunt er ook mooie wandelingen maken naar spectaculaire uitzichtpunten. Vanop de Bláhnjúkur heb je een prachtig uitzicht over de omringende bergen en lavavelden en kan je ten volle de natuurpracht van deze regio ervaren.

Voor gedetailleerde uurregeling en prijzen, klik hier.

  Þórsmörk

Zuid-IJsland biedt heel wat moois dat niet direct te zien is vanaf de ringweg maar dat verscholen ligt achter de gletsjertoppen in het binnenland. Eén van die speciale plekjes is de groene gletsjervallei Þórsmörk. Deze vallei ligt ingesloten tussen hoge bergen en gletsjers, en bestaat uit uitgestrekte kale grindvlaktes en talloze gletsjerriviertjes. Er heerst een microklimaat waardoor het er warmer is dan in de rest van Zuid-IJsland. Alles is er opvallend groen met talloze met mos begroeide steile bergflanken, varens en berkenstruiken. Dit levert contrastrijke schilderachtige landschappen op die tot de meest indrukwekkende van IJsland behoren. Þórsmörk is een paradijs voor wandelaars. Vertrek dus zeker vroeg genoeg ‘s morgens zodat je ten volle van deze verbluffende regio kunt genieten.

Voor gedetailleerde uurregeling en prijzen, klik hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox