home > activiteiten > Askja vulkaan

Askja vulkaan

Vanuit Mývatn (Noord-IJsland) kan je een uitstap maken per 4×4 bus naar de Askjavulkaan in het IJslandse binnenland. Deze onherbergzame vulkanische regio heeft bekendheid verworven als trainingslocatie van de Apollo-astronauten ter voorbereiding van hun reis naar de maan eind jaren ‘60. De Askja heeft een prachtige krater met ernaast ook een kleinere explosiekrater die gevuld is met blauwgroen warm water waarin je kunt baden. De omgeving is er ronduit adembenemend. Naast Askja bezoek je ook de Herðubreiðarlindir nature reserve, waar riviertjes ontspringen uit oude lavastromen en een groene oase creëren temidden van barre vulkaanlandschappen. De Herðubreið tafelberg torent boven deze groene vegetatie uit en vormt zo een spectaculair achtergronddecor.

Vertrek: dagelijks tussen 22/06 en 10/09 met 4×4 bus aan het Tourist Information Center in Reykjahlíð (aan het meer van Mývatn) om 8u.

Duur: 11 à 12u

Dit is een trip door het binnenland met geen eetmogelijkheden onderweg. Voedsel zelf te voorzien.

PRIJS: € 195 per persoon


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Stuur ons een berichtje via [email protected] of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox