home > begeleide rondreizen > IJsland Express

IJsland Express

Nederlandstalig begeleide kennismakingsreis langs de ringwegMeerdere afreisdata van mei tot sep

 • Ideale eerste kennismakingsreis met IJsland
 • Alle hoogtepunten langs de ringweg
 • Meerdere afreisdata tussen mei en september
 • 8 dagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding ter plaatse (individuele vluchten)
 • Groep met maximum 36 deelnemers
 • Verblijf in comfortabele *** hotels (kamers met privésanitair)
Print Friendly, PDF & Email

Algemeen

Deze comfortabele busreis langs de ringweg is er voor iedereen die graag op korte tijd wil kennismaken met alle natuurfenomenen waar IJsland zo bekend voor is: spuitende geisers, indrukwekkende watervallen, uitgestrekte lavavelden, zwarte zandstranden, imposante gletsjers, vulkanen, bizarre rotsformaties en kliffen, borrelende modderpoelen, natuurlijke warmwaterbronnen, enz. Op deze achtdaagse kennismakingsreis maak je een rondreis per bus langs de ringweg en kan je genieten van alle hoogtepunten die het land zo speciaal maken. Dit is de enige reis in ons aanbod in grote groep (max. 36 reizigers). De reis wordt begeleid door een lokale Nederlandstalige gids (vluchten op individuele basis).

Reisbeschrijving

DAG 1     Vlucht naar Keflavík – Reykjavík

Bij aankomst op de luchthaven neem je de shuttlebus naar je hotel in Reykjavík, waar je meteen op eigen houtje op verkenning kunt trekken. Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De eigenzinnige stad ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder grote wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. Het gezellige kleine centrum laat zich gemakkelijk te voet verkennen.

DAG 2    Golden Circle

‘s Morgens word je in je hotel opgehaald door de Nederlandstalige gids en gaat de rondreis van start. Vandaag staat een bezoek gepland aan de zogenaamde Golden Circle, de verzamelnaam voor de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: Þingvellir National Park, Gullfoss en Geysir. Onze eerste stop is aan het Þingvellir National Park, een UNESCO site die op de geologische breuklijn ligt tussen Amerika en Europa. Nadien rijden we door naar Geysir, een hetebronnengebied waar je de nog actieve geiser Strokkur om de 5 à 10 minuten aan het werk kunt zien. Even verder ligt de waterval Gullfoss, een van de bekendste en meest spectaculaire watervallen van IJsland. We overnachten in Hveragerði, een dorp bekend om zijn vele serres die verwarmd worden met water uit nabijgelegen natuurlijke warmwaterbronnen.

DAG 3   Zuidkust – Kirkjabæjarklaustur

Verder dan richting de zuidkust die gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en een aantal mooie watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. We maken een stop aan de watervallen en aan de vogelrotsklif van Dyrhólaey waar je in de zomer duizenden fotogenieke papegaaiduikers kunt spotten (opgelet: gesloten tijdens het broedseizoen van half mei tot half juni). We rijden verder door een uitgestrekt lavaveld en een lege zandwoestijn tot aan het kleine dorpje Kirkjabæjarklaustur. Overnachten doen we in de omgeving van het Skaftafell National Park, gelegen aan de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull.    

DAG 4   Skaftafell – Höfn – Egilsstaðir

We rijden verder tot aan Jökulsárlón, de bekende lagune aan de rand van de Vatnajökull gletsjer waar grote ijsschotsen langzaam afdrijven naar de oceaan. Dit is een van de meest fotogenieke plaatsen van IJsland! Voorbij de vissershaven Höfn kom je in een prachtig stukje IJsland terecht met serene landschappen in een adembenemende setting. De ringweg slingert zich een weg langs desolate fjorden. Pittoreske dorpjes, zwarte zandstranden, kustgebergtes, en zo goed als onbewoonde vlaktes wisselen elkaar af. We overnachten in de omgeving van Egilsstaðir, de hoofdstad van de bosrijke Oostfjorden.

DAG 5 Dettifoss – Mývatn – Akureyri

Naarmate we verder rijden in noordelijke richting worden de landschappen steeds kaler en leger. Over een uitgestrekt hoogplateau rijden we tot aan Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. De vulkanische omgeving rond Mývatn met zijn vele mysterieuze natuurfenomenen vormt ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis. We bezoeken er grillige lavaformaties, pseudokraters en sissende geothermische velden met borrelende modderpoelen. Onderweg naar onze overnachtingsplaats Akureyri stoppen we nog aan Goðafoss, een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Akureyri, de kleine maar fijne hoofdstad van het noorden, is mooi gelegen aan een fjord en is met zijn gezellige shoppingstraat, zijn hooggelegen kerk en zijn botanische tuin zeker een bezoekje waard.

DAG 6   Skagafjörður – Borgarnes

Via indrukwekkende bergketens en smalle bergpassen begeven we ons naar Skagafjörður, een regio bekend om zijn vele Vikingverhalen en paardenfokkerijen. Daarna rijden we verder van de noordwestkust over een uitgestrekt en leeg hoogplateau naar de omgeving van Borgarnes waar we overnachten.

DAG 7   Borgarfjörður – Reykjavík

Onderweg naar Reykjavík slaan we nog even van de ringweg af voor een bezoek aan Borgarfjörður, waar je de krachtigste warmwaterbron van Europa terugvindt. Je vindt er ook een bijzondere lavawaterval opgebouwd uit meerdere kleine waterstroompjes die vanuit een uitgestrekt poreus lavaveld een lager gelegen rivier in stromen, een bijzonder zicht. De rondreis eindigt in Reykjavík waar je nog wat kunt rondkuieren en genieten van wat vrije tijd. Voor shoppen en lekker eten ben je trouwens in Reykjavík aan het juiste adres want je vindt er opvallend veel kleine boetiekjes van lokale designers en veel gastronomische restaurants.

DAG 8   Reykjavík – luchthaven van Keflavík

‘s Morgens neem je de shuttlebus terug naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België.

Prijs

AFREIZEN op basis van verblijf in
een tweepersoonskamer
op basis van verblijf in
een single kamer
22/05/2019 € 2530 € 3275
19/06/2019 € 2635 € 3395
03/07/2019 € 2635 € 3395
17/07/2019 € 2635 € 3395
31/07/2019 € 2635 € 3395
14/08/2019 € 2635 € 3395

Inbegrepen

 • Vluchten h/t vanuit Brussel in de goedkoopste economyklasse inclusief luchthaventaksen
 • 2 nachten in een centraal gelegen comfortabel hotel in Reykjavík (kamer met privésanitair)
 • 5 nachten in comfortabele plattelandshotels (kamer met privésanitair)
 • 7x ontbijt
 • 4x diner
 • Shuttlebus van de luchthaven naar het hotel en terug
 • Begeleide busrondreis van dag 2 tem dag 7
 • Begeleiding door een Nederlandstalige lokale gids van dag 2 tem dag 7
 • Begeleiding door een Nederlandstalige lokale gids van dag 2 tem dag 7

Niet inbegrepen

 • Alle niet vermelde maaltijden
 • Frisdranken en/of alcoholische dranken tijdens de avondmalen (water wel beschikbaar)
 • Optionele excursie (via ons te boeken): Dag 1: bezoek aan de Blue Lagoon
 • Optionele excursies (ter plaatse te boeken via de lokale gids bij aanvang van de tour):
  • Dag 4: boottocht op het Jökulsárlón gletsjermeer (30-40 min)
  • Dag 5: paardrijtocht vanuit Akureyri (1,5 u)
  • Dag 7: walvissafari vanuit Reykjavik (3 - 3,5 u)
 • Annulering- en/of reisbijstandsverzekering

Belangrijk

Op het moment van boeking wordt nagekeken of de goedkoopste vluchtklasse nog beschikbaar is. Als deze niet meer beschikbaar blijkt, is een vluchtsupplement van toepassing.


Geïnspireerd? Meer weten over deze reis? We helpen je graag verder. Stuur ons een berichtje via info@modernvikings.be of via onderstaand formulier.

Bedankt voor je interesse. We laten snel iets weten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg als eerste alle Modern Vikings nieuws en promoties in je mailbox